Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη TRAVEL WEST FORUM 2025
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Καλοκαιρινή σανγκρία με κρασί ροζέ και φρούτα

Καλοκαιρινή σανγκρία με κρασί ροζέ και φρούτα

Δροσερή, αρωματική και ελαφριά

Το καλοκαίρι, τα ποτά μας πρέπει να σερβίρονται παγωμένα, έτσι, εκτός από το ότι είναι πιο ευχάριστα, δείχνουν αμέσως πιο προσεγμένα, με τον απλούστερο τρόπο.

Ακόμη και το νερό όταν σερβίρεται με φρέσκο πάγο και μια φέτα λεμόνι, αναβαθμίζεται και δίνει την αίσθηση της πολυτέλειας.

Η sangria (προφέρεται «σανγρία» και ελληνιστί «σανγκρία») είναιένα δροσερό κοκτέιλ ισπανικής προέλευσης, με κόκκινο κρασί και φρούτα. Το όνομα της προέρχεται από την λέξη sangre που σημαίνει αίμα και ονομάστηκε έτσι από το έντονο κόκκινο χρώμα.

Μπορεί να γεννήθηκε στην Ισπανία, αλλά έγινε γνωστή από τη Νέα Υόρκηόπου σερβιρίστηκε σε μία διεθνή έκθεση, τη δεκαετία του ’60.

Η καλύτερη σανγκρία, γίνεται με το ισπανικό κόκκινο κρασί Rioja, όμως όλα τα κόκκινα κρασιά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Υπάρχει και η λευκή σανγκρία, με λευκό κρασί, όμως εμείς θα τη φτιάξουμε με το αγαπημένο κρασί του καλοκαιριού, το ροζέ.

Σανγκρία με κρασί ροζέ

Υλικά:
 
1 μπουκάλι (750 ml) ροζέ κρασί της αρεσκείας σας
1/2 φλιτζάνι χυμό ροδιού – κράνμπερι ή βύσσινο
1/3 φλιτζανιού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού (3 λεμόνια)
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας λικέρ Grand Marnier
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
1/2 φλιτζάνι φρέσκα σμέουρα
8 μεγάλες φρέσκες φράουλες, χωρίς τα φύλλα και κομμένες σε τέταρτα
2 φρέσκα δαμάσκηνα, κομμένα σε φέτες πάχους 1 εκατοστού
πάγος

Εκτέλεση:

  • Σε μια μεγάλη γυάλινη κανάτα, ανακατεύουμε το ροζέ, τον χυμό ροδιού, τον χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το λικέρ Grand Marnier, το κονιάκ και 2 φλιτζάνια πάγο.
  • Προσθέτουμε τα φρέσκα φρούτα, σμέουρα, φράουλες και δαμάσκηνα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, αλλά κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.
  • Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, γεμίζουμε τα κολωνάτα στρογγυλά, ποτήρια κρασιού, μέχρι τη μέση, με πάγο.
  • Ρίχνουμε τη σανγκρία πάνω από τον πάγο, μαζί με λίγα από τα μουλιασμένα φρούτα, σε κάθε ποτήρι.

    ΠΗΓΗ newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life