Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη TRAVEL WEST FORUM 2025 Ειρήνη Μουρτζούκου
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Φανταστική συνταγή για κέικ καρότου χωρίς ζάχαρη

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Πανεύκολη, νόστιμη και υγιεινή

Η συνταγή για κέικ καρότου χωρίς ζάχαρη είναι η τέλεια λύση για να απολαύσετε ένα γλυκό σνακ χωρίς ενοχές.

Είναι υγιεινή, νόστιμη και πανεύκολη στην παρασκευή της. Ξεχάστε τις πλούσιες σε ζάχαρη λιχουδιές και δοκιμάστε αυτή την εναλλακτική επιλογή για επιδόρπιο.

Η λάτρης της μαγειρικής Justine Pattison δημιούργησε αυτή τη συνταγή για το BBC, προσφέροντας μια ελαφριά εκδοχή του παραδοσιακού κέικ καρότου γαρνιρισμένη με ένα δροσερό γλάσο με ξύσμα πορτοκαλιού και τυρί κρέμα. Αυτή η συνταγή παράγει 12 κομμάτια, απαιτεί λιγότερο από μισή ώρα προετοιμασίας και περίπου 35 λεπτά ψησίματος.

Υλικά για τη συνταγή

 Για την τούρτα:

150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
50 γρ. σταφίδες
50 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
4 κουταλάκια του γλυκού ανάμεικτα μπαχαρικά (κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο)
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
3 αυγά
100 ml ηλιέλαιο, συν επιπλέον για το άλειμμα
3 κουταλιές της σούπας ημιαποβουτυρωμένο γάλα
300 γρ. καρότα, χοντροκομμένα

Για το γλάσο:

150 γρ. πλήρες τυρί κρέμα
1 μέτριο πορτοκάλι, μόνο το ξύσμα

Οδηγίες

  •  Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο σας στους 180°C. Στρώστε με λαδόκολλα μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 20 εκατοστών.Στη συνέχεια, ανακατέψτε το αλεύρι, τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, τα καρύδια, τα ανάμεικτα μπαχαρικά και τη σόδα σε ένα μεγάλο μπολ, δημιουργώντας ένα πηγάδι στη μέση.
  • Χτυπήστε τα αυγά με το λάδι και το γάλα σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε μέσα τα τριμμένα καρότα και συνδυάστε τα όλα με το στεγνό μείγμα για να φτιάξετε τον πηχτό χυλό του κέικ.
  • Ρίξτε το μείγμα στην προετοιμασμένη φόρμα και απλώστε το μέχρι τις άκρες. Ψήστε το στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 35 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει όμορφα το κέικ και μια οδοντογλυφίδα που θα εισάγετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή. Στη συνέχεια, αφήστε το να κρυώσει στη φόρμα.
  • Μόλις κρυώσει, αφαιρέστε το κέικ από τη φόρμα και αφαιρέστε τη λαδόκολλα. Τοποθετήστε το κέικ σε μια πιατέλα.
  • Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξετε το γλάσο. Ανακατέψτε το τυρί κρέμα και το ξύσμα πορτοκαλιού και απλώστε το ομοιόμορφα πάνω στο κέικ.
  • Αυτό το κέικ μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο χωρίς το γλάσο για έως και τρεις ημέρες. Απλώστε το γλάσο πάνω στο κέικ, όταν είστε έτοιμοι και σερβίρετε.
  • ΠΗΓΗ enikos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life