Η αρωματική κρούστα από μπαχαρικά δίνει στο ψάρι μια υπέροχη γεύση και τραγανή υφή
Αυτή η συνταγή για φιλέτα μπακαλιάρου στο air fryer είναι μια υγιεινή και γρήγορη εναλλακτική λύση αντί για τον κλασικό τηγανητό μπακαλιάρο.
Η αρωματική κρούστα από μπαχαρικά δίνει στο ψάρι μια υπέροχη γεύση και τραγανή υφή, ενώ το air fryer εξασφαλίζει ότι ο μπακαλιάρος θα ψηθεί ομοιόμορφα και θα παραμείνει ζουμερός.
Υλικά για τη συνταγή
⅓ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
⅓ φλιτζάνι κίτρινο καλαμποκάλευρο χοντροαλεσμένο
2 κουταλάκια του γλυκού μείγμα μπαχαρικών
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ή ανάλογα με τη γεύση
½ φλιτζάνι βουτυρόγαλα
3 φιλέτα μπακαλιάρου
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες για τη συνταγή
- Προθερμάνετε το air fryer στους 200 βαθμούς C.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη φρυγανιά, το κίτρινο καλαμποκάλευρο, το μείγμα μπαχαρικών, την πάπρικα και το αλάτι. Ρίξτε το βουτυρόγαλα σε ένα δεύτερο μπολ.
- Στεγνώστε τα φιλέτα μπακαλιάρου με χαρτί κουζίνας και πασπαλίστε ελαφρά και τις δύο πλευρές με αλεύρι. Βυθίστε κάθε φιλέτο που έχει επικαλυφθεί με αλεύρι στο βουτυρόγαλα, στη συνέχεια ρολάρετε στο μείγμα της κρούστας. Πιέστε το μείγμα της κρούστας σε όλες τις πλευρές κάθε φιλέτου και τοποθετήστε το στη σχάρα ενός air fryer.
- Μαγειρέψτε στο air fryer μέχρι το ψάρι να ξεκολλάει εύκολα, για 10 έως 12 λεπτά. Αφαιρέσετε τα φιλέτα μπακαλιάρου από το air fryer και σερβίρετε αμέσως.
ΠΗΓΗ enikos.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr