Ένα αγαπημένο ελληνικό φαγητό
Συνταγή - Η στραπατσάδα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά γεύματα. Είναι εύκολη στην παρασκευή της, θρεπτική και εξαιρετικά νόστιμη.
Ο συνδυασμός των αυγών με την ντομάτα και τα κρεμμύδια δημιουργεί μια πλούσια και ισορροπημένη γεύση.
Υλικά για τη συνταγή
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
750 γρ. ώριμες ντομάτες , ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
8 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
100 γρ. φέτα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ψωμί για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες για τη συνταγή
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Σοτάρουμε για 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει και να κολλάει.
- Προσθέτουμε την πάπρικα, τη ζάχαρη, το ξύδι και την περισσότερη αποξηραμένη ρίγανη (κρατήστε μια μεγάλη πρέζα).
- Σοτάρουμε για άλλο ένα λεπτό, προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε καλά.
- Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 15 λεπτά. Το μεγαλύτερο μέρος του υγρού πρέπει να έχει εξατμιστεί και οι ντομάτες πρέπει να αρχίσουν να καραμελώνουν απαλά.
- Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε και μετά ρίχνουμε στο τηγάνι με τις ντομάτες. Χαμηλώνουμε λίγο ακόμα τη φωτιά και ανακατεύουμε τα αυγά και τις ντομάτες μαζί. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και να μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Όταν τα αυγά είναι μισοβρασμένα, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ανακατεύετε μακριά από τη φωτιά μέχρι τα αυγά να γίνουν κρεμώδη και μεταξένια.
- Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ρίγανη και θρυμματίζουμε από πάνω τη φέτα.
- Σερβίρουμε με ένα κουτάλι πάνω από ένα ψωμί για τοστ και απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr