Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η Νίκη έχει πολλούς πατεράδες…

Η Νίκη έχει πολλούς πατεράδες…
Θόδωρος Μάρκου

Του δημοσιογράφου, Θόδωρου Μάρκου

… ενώ η ήττα είναι ορφανή, λέει ο σοφός Ελληνικός λαός, από παλιά.

Αυτή η παροιμία μου ήρθε στο μυαλό το βράδυ των ευρωεκλογών παρακολουθώντας την προσπάθεια ανάλυσης των αποτελεσμάτων.

Στην αρχή όλα θύμιζαν πύργο της Βαβέλ, αφού όλα ήταν ακαταλαβίστικα και όλες οι προσπάθειες έμοιαζαν ίδιες και εκτός πραγματικότητας. Σαν όλοι να ήξεραν, αλλά δεν ήθελαν να πουν τα αυτονόητα.

Χρειάστηκε να φτάσουμε πρωί Δευτέρας για να αρχίσουν κάποιοι ,δειλά – δειλά ,να ψελλίζουν την πραγματικότητα, μα έμοιαζαν και αυτοί λες και έτρωγαν κάποιο φαΐ που δεν τους άρεσε και το έτρωγαν με το ζόρι.

Δεν κρατάω μεγάλο καλάθι αφού είναι σίγουρο πως κανένα μήνυμα δεν έλαβε κανένας, αφού όλοι ζουν στην κοσμάρα τους. Τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές ο αγαπημένος μας πρωθυπουργός καταφεύγει σε ανασχηματισμό πράγμα που όντως δείχνει πως τίποτε δεν κατάλαβε από το μήνυμα των ευρωεκλογών.

Όταν αποφάσιζε την υλοποίηση της gay ατζέντας ,ποιος περίμενε άραγε  να πληρώσει το μάρμαρο;

Όταν δυο βδομάδες πριν τις πρόσφατες εκλογές άκουγε τους Σκοπιανούς να λένε πως θα αποκαλούν την χώρα τους όπως θέλουν αυτοί (στα πλαίσια της αυτοδιάθεσης) ποιος περίμενε να πληρώσει και πάλι το μάρμαρο;

Όταν οι πολυεθνικές κάνουν πάρτι με τις τιμές τι περίμενε;

Στο τέλος πάντα έρχεται ο λογαριασμός…πάντα… έστω και καθυστερημένα!

Μπορεί οι ψηφοφόροι να νομίζουνε κάποιοι πως  κοιμόνται, μα όταν αλλάζουν πλευρό ένας κλυδωνισμός πάντα υπάρχει βρε αδελφέ.

Γενικότερο συμπέρασμα είναι πως η Νέα Δημοκρατία πλήρωσε ακριβά τα ευρωπαϊκά και συστημικά γραμμάτια που είχε υπογράψει και ο ανασχηματισμός δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, εκτός και αν ο πρωθυπουργός ανασχηματίσει… τον εαυτό του.

Στα άλλα , τα πολύ πιο μικρά κόμματα ακόμα κοιτάνε τον ήλιο θαμπωμένοι από τις επιλογές τους που ήταν τραγικές εκ προοιμίου… είχαν χάσει από τα αποδυτήρια.

Τραγικοί κεντροδεξιοί ουραγοί που θέλουν να γίνουν χαλίφης στην θέση του χαλίφη….

Απορεί κανείς γιατί κατέβηκαν στις εκλογές αφού οι διαφορές τους με την ΝΔ είναι ελάχιστες … απλά δεν συγκυβερνούν και αυτοί… ακόμα!!!

Όταν σταματήσουν, όλοι τους, να αναθεματίζουν την ακροδεξιά ή τον καλό καιρό που οδήγησε τον κόσμο στην θάλασσα… ίσως δουν πως ο κόσμος αρνήθηκε την κάλπη συνειδητά.

Η μη συμμετοχή στις εκλογές ήταν, είναι και θα είναι, η πιο πολιτική συμπεριφορά της εποχής μας ,όσο και να θέλει το σύστημα να μας λέει πως είναι απολίτικο το να μην συμμετάσχεις σε αυτές.

Συνεχίζω να μην ελπίζω σε πολλά πράγματα αφού η Ελληνική δικαιοσύνη και το Ελληνικό πολιτικό σύστημα εθελοτυφλεί στις Τουρκικές προκλήσεις στα μειονοτικά Ελληνικά χωριά.

Όταν αλωνίζουν στην χώρα σου Τούρκοι πράκτορες και μουφτήδες τι να τις κάνουμε τις εκλογές… κοροίδευόμαστε μεταξύ μας;;;

Όταν θα ζητήσουν απόσχιση τότε θα καταλάβουμε πως σε αυτούς έπρεπε να απαγορεύσουμε την κάθοδό στις εκλογές και όχι στους ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ή σε άλλους …υποτιθέμενους πολιτικά προβληματικούς.

Να μην ανοίξουμε την κουβέντα για το ποιούς τελικά στέλνουμε στην ευρωβουλή, γιατί εκεί θα ψάχνουμε τοίχο για να βαρέσουμε το κεφάλι μας.

Πρέπει να κλείσω σιγά – σιγά μα δεν με αφήνουν…ακούω τώρα  στην τηλεόραση πως αμφισβητούν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ … δυο αποτυχημένα στελέχη  αμφισβητούν τον ανύπαρκτο πρόεδρο  δηλαδή …και με πιάνουνε πικρά γέλια.

Γελάω γιατί περίμενα εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ,μα η φάρλι δήλωσε πως δεν είναι έτοιμη ακόμα να αναλάβει τις τύχες της χώρας…κρίμα… ποιό καλά θα τα πήγαινε η σκυλίτσα…

Κλείνω σιγά – σιγά και θα επανέλθω σύντομα… μιας και έχω εδώ και καιρό σταματήσει να πιστεύω στην Ευρώπη, αφού ούτε ένωση χωρών είναι ούτε κάποιο δημοκρατικό συλλογικό όργανο.

Μεταμορφώθηκε σε κάτι που οι Ευρωπαίοι το σιχάθηκαν και μάλλον δεν χρήζει δομικών αλλαγών … αλλά κατάργησης!!!

 * Ο Θόδωρος Μάρκου είναι Δημοσιογράφος  με σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο  Τμήμα Ιστορίας - Ελληνικού Πολιτισμού

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις