Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Περιοδεία σε νοσοκομεία της Πάτρας πραγματοποίησε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Δήμητρα Σταματέλου

Περιοδεία σε νοσοκομεία της Πάτρας πραγμ...

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Περιοδεία σε νοσοκομεία της Πάτρας, πραγματοποιώντας και συσκέψεις με εργαζόμενους σε διάφορα τμήματα, πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 22 Μάη, επικεφαλής κλιμακίου της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, η υποψήφια ευρωβουλευτής του κόμματος, Δήμητρα Σταματέλου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: "Σε χώρους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων συμμετέχοντας στην περιοδεία βρέθηκαν επίσης και οι Βαγγέλης Κατσακούλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και Βίβιαν Σαμούρη, αντιδήμαρχος Πατρέων.

Στο ΠΓΝΠ του Ρίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα μαγειρεία με εργαζόμενους της σίτισης και της καθαριότητας όπου άμεσα απασχολεί η απόφαση του Υπουργείο να τους “μεταφέρει” το συγκεκριμένο προσωπικό σε ιδιώτες εργολάβους από την 1η Ιανουαρίου 2025. Πρόκειται για εργαζόμενους που δούλευαν και παλαιότερα με το ίδιο καθεστώς, εν συνεχεία οι συμβάσεις τους μετατράπηκαν σε ΙΔΟΧ (κάτι που είχε παρουσιαστεί απ’ την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τότε ως μεγάλο “επίτευγμα” αρνούμενη την μονιμοποίησή τους με όλα τα εργασιακά δικαιώματα) και σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ, τους “επιστρέφει” ξανά στο προηγούμενο καθεστώς τους.

Ακολούθησε σύσκεψη στις Παθολογικές κλινικές, όπου υπογραμμίστηκαν για ακόμη μία φορά τα μεγάλα προβλήματα έλλειψης προσωπικού. Τονίστηκαν, η υπερεργασία, τα εξαντλητικά ωράρια, η ταλαιπωρία εν συνεχεία και των ασθενών, παρά και τις προσπάθειες των υγειονομικών. Περιοδεία και συζητήσεις με προσωπικό, πραγματοποιήθηκαν και στις Διοικητικές Υπηρεσίες.

Στο ΓΝ “Άγιος Ανδρέας”, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων, όπου επισημάνθηκαν τα μεγάλα κτηριακά προβλήματα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη στέγαση του φαρμακείου του νοσοκομείου σε κοντέινερ!

Πρόκειται για ζητήματα που έρχονται να προστεθούν στην μεγάλη έλλειψη προσωπικού και στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα, κάτι που τονίστηκε και στην περιοδεία στα ΤΕΠ, το ακτινολογικό και άλλα τμήματα. Το κλιμάκιο του κόμματος, βρέθηκε επίσης και στα μαγειρεία, όπου συζητήθηκαν και τα ζητήματα που αναφέρθηκαν και στο αντίστοιχο τμήμα του ΠΓΝΠ του Ρίο.

Στην “απογείωση” της επίθεσης στη δημόσια Υγεία από την Κυβέρνηση της ΝΔ, ενισχύοντας την επιχειρηματική δράση και στα δημόσια νοσοκομεία (όπως με τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία), συνεχίζοντας στα βήματα των προηγούμενων των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, καθώς και των υπολοίπων αστικών κομμάτων που δηλώνουν την πίστη τους στην ΕΕ και τις κατευθύνσεις της, κινούμενα στις ίδιες ράγες, αναφέρθηκε από την πλευρά του το κλιμάκιο του ΚΚΕ.

Υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι είναι διακηρυγμένος στόχος της ΕΕ, των κυβερνήσεων των χωρών – μελών της, όπως και όλων των κομμάτων που “πίνουν νερό” στο όνομά της, να μην δίνουν ούτε ευρώ για να ανοίξουν κλειστές χειρουργικές αίθουσες (όπως και στην Πάτρα συμβαίνει), να πραγματοποιηθούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να χρηματοδοτηθούν επαρκώς τα νοσοκομεία και οι υπόλοιπες δομές δημόσιας υγείας, κάλεσε σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ και στις κάλπες των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, σημειώνοντας ότι αποτελεί το μοναδικό αντίπαλο δέος στην σημερινή αντιλαϊκή πολιτική, για Υγεία λαϊκό αγαθό και δικαίωμα διασφαλισμένο για όλους".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις