Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

SOS από τη Ράφα: “Επιτρέψτε την πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια”

SOS από τη Ράφα: “Επιτρέψτε την πρόσβαση...

Ο Ερυθρός Σταύρος κάνει λόγο για χαοτική κατάσταση

Οι εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι πολίτες που επιχειρούν να διαφύγουν από την Ράφα για να γλιτώσουν από τα φονικά πυρά του Ισραήλ (πάνω από 110.000 μέχρι στιγμής) έχουν απόλυτη ανάγκη από πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού μιλά ήδη για μία “εξαιρετικά χαοτική κατάσταση”. Ο εκπρόσωπός της, μιλώντας στο Al Jazeera, τόνισε ότι “διαμορφώνεται ένα τοπίο κρίσιμο με τα τρόφιμα, το νερό και τις ιατρικές προμήθειες. Αν συνεχιστεί όλο όλα δείχνουν ότι θα αντιμετωπίσουμε χάος”.

Ο ίδιος επανέλαβε σε όλους τους τόνους ότι ζητούν συνεχώς από τις αρχές του Ισραήλ να επιτρέψουν την πρόσβαση σε ανθρωπιστικά αγαθά. “Γνωρίζουμε ότι φτάνουμε σε όριο απελπισίας. Χρειαζόμαστε περισσότερα φορτηγά ανεφοδιασμού που πρέπει να περάσουν τα σύνορα μόλις μπορέσουν”, κάτι που προς το παρόν δεν γίνεται.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού τέλος υπογραμμίζει την ανάγκη να προστατευτεί η ζωή των αμάχων. Και αυτό ζητά να μην αποτελούν στόχο οι πολίτες αλλά ούτε και κτίρια, σχολεία και ιατρικές εγκαταστάσεις.

Το Ισραήλ, πάντως, επιμένει. Οπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Παρασκευής, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τη συνέχιση της στρατιωτικής δραστηριότητας στη Ράφα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ζωές αθώων πολιτών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις