Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή για νόστιμη σούπα με πατάτες και ζαμπόν

Πηγή φωτογραφίας: thembi-johnson/unsplash

Πηγή φωτογραφίας: thembi-johnson/unsplash

Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον υλικά της αρεσκείας σας

Αυτή τη συνταγή για σούπα με πατάτες και ζαμπόν είναι νόστιμη και εύκολη στην παρασκευή της.

Και το καλύτερο; Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον υλικά της αρεσκείας σας, όπως καρότα και επιπλέον ζαμπόν. Το αποτέλεσμα θα είναι απολαυστικό όποια υλικά και αν επιλέξετε.

Υλικά για τη συνταγή
3 ½ φλ. πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους)
3 ¼ φλ. νερό
¾ φλ. ζαμπόν κομμένο σε κύβους μαγειρεμένο
⅓ φλ. σέλινο κομμένο σε κύβους
⅓ φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κόκκοι μπουγιόν κοτόπουλου*
1 κ.γ. τριμμένο πιπέρι (λευκό ή μαύρο)
½ κ.γ. αλάτι
5 κ.σ. βούτυρο
5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ. τσαγιού γάλα

Οδηγίες

  •  Συγκεντρώστε όλα τα υλικά.
  • Τοποθετήστε σε μια κατσαρόλα τις πατάτες, το νερό, το ζαμπόν, το σέλινο και το κρεμμύδι.
  • Αφήστε το να βράσει. Σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, για 10 έως 15 λεπτά.
  • Προσθέστε τους κόκκους μπουγιόν κοτόπουλου, το πιπέρι και το αλάτι.
  • Λιώστε το βούτυρο σε ξεχωριστή κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέστε το αλεύρι. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να πήξει, για περίπου 1 λεπτό.
  • Προσθέστε το γάλα με ένα γρήγορο ανακάτεμα. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να πήξει, για 4 έως 5 λεπτά.
  • Ρίξτε το μείγμα γάλακτος στην κατσαρόλα. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να ζεσταθεί.
  • Σερβίρετε και απολαύστε!

*Πώς να φτιάξετε μπουγιόν κοτόπουλου

Υλικά

  • Κόκκαλα από ένα κοτόπουλο
  • 2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
  • 1 σέλινο, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο στα 4
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 10 φλιτζάνια νερό
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση

Οδηγίες

  • Πλύνετε καλά τα κόκκαλα του κοτόπουλου.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε τον σκελετό του κοτόπουλου, τα καρότα, το σέλινο, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
  • Προσθέστε το νερό και αφήστε το να βράσει.
  • Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 1-2 ώρες, μέχρι να βγει η γεύση από το κοτόπουλο.
  • Στραγγίξτε το ζωμό και πετάξτε τα στερεά.
  • Αλατοπιπερώστε το ζωμό κατά προτίμηση.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ζωμό αμέσως ή να τον αποθηκεύσετε σε αεροστεγή δοχεία στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες ή στην κατάψυξη για έως και 3 μήνες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life