Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πόσοι πατρινοί δέχθηκαν βοήθεια και τρόφιμα για το Πάσχα- «Η αγάπη των ανθρώπων πάντα ανταποκρίνεται»

Πάτρα: Πόσοι πατρινοί δέχθηκαν βοήθεια κ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Οι ενορίες συγκέντρωσαν τρόφιμα ενώ την Κυριακή του Πάσχα ετοιμάζεται «άρτος αγάπης»

Χιλιάδες πατρινοί δέχθηκαν βοήθεια από συμπολίτες τους που εν όψει Πάσχα, και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κάθε νοικοκυριό, κατάφεραν να προσφέρουν τρόφιμα σε όσους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε βασικές ανάγκες.

Οι ενορίες της Πάτρας δέχθηκαν τη βοήθεια των πιστών που πρόσφεραν τρόφιμα κι έφτιαξαν δέματα που έφτασαν σε σπίτια όπου λείπουν ακόμα και τα απαραίτητα. Επιπλέον για την Κυριακή του Πάσχα ετοιμάζεται «άρτος αγάπης». Πρόκειται για τη βασική δομή της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών σε ότι αφορά τα συσσίτια και προσφέρει καθημερινά φαγητό.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, την Κυριακή του Πάσχα ο «άρτος αγάπης» θα προσφέρει το πασχαλινό γεύμα που θα περιλαμβάνει αρνί, αυγά, τσουρέκια κ.λπ. σε πάνω 400 άτομα. Υπάρχει η δυνατότητα ο καθένας να πάρει το γεύμα του και στο σπίτι.  Επιπλέον υπάρχουν και τα συσσίτια κάποιων ενοριών, όπως η Αγία Σοφία και η Αγία Τριάδα.

Από εκεί πέρα οι ενορίες συγκέντρωσαν τρόφιμα που πρόσφεραν οι πιστοί κι έφτιαξαν δέματα για 3.000 οικογένειες. Υπάρχουν μονογονεϊκές οικογένειες με μικρά παιδιά, πολύτεκνες οικογένειες και ηλικιωμένοι που δεν έχουν τα απαραίτητα.

Τα άτομα που χρειάζονται βοήθεια αυξάνονται συνεχώς με την ακρίβεια να είναι μεγάλο πρόβλημα και για όσους θέλουν να βοηθήσουν. Η αγάπη των ανθρώπων όμως ανταποκρίνεται πάντα. Ο θεός πάντα φροντίζει να στέλνει ανθρώπους που δείχνουν αγάπη. Αυτήν την αγάπη την χρειάζονται πολλές οικογένειες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις