Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κως: Θρίλερ με τον θάνατο του βρέφους που έφερε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης -Τι δηλώνουν οι γονείς του

Κως: Θρίλερ με τον θάνατο του βρέφους πο...

Η προανάκριση συνεχίζεται

Συνεχίζεται το θρίλερ με τον αιφνίδιο θάνατο βρέφους ενός έτους στην Κω, στο σώμα του οποίου υπήρχαν σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, μώλωπες και εκδορές.

Όλα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου, σε σπίτι οικογένεια Ρομά στο νησί. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν από τις 8 το βράδυ η μητέρα της μικρής διαπίστωσε ότι η κόρη της είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Προσπάθησε να τη συνεφέρει, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ ταυτόχρονα φώναζε σε βοήθεια. Ένοικοι της πολυκατοικίας που την άκουσαν έσπευσαν στο διαμέρισμα προκειμένου να βοηθήσουν όπως μπορούν.

Στις 20:15, η μητέρα της ανήλικης κάλεσε σταθμό του ΕΚΑΒ και ταυτόχρονα ένας ένοικος της πολυκατοικίας παρείχε τις πρώτες βοήθειες στη μικρή, μέχρι τις 20:25, οπότε έφτασαν στο σημείο διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το βρέφος δεν ανέπνεε και εφάρμοσαν τα σχετικά πρωτόκολλα ανάνηψης.

Λίγο μετά τις 20:30, το βρέφος παραδόθηκε στους εφημερεύοντες ιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, οι οποίοι διαπίστωσαν την παρουσία άπεπτων τροφών στο αναπνευστικό του σύστημα, με αποτέλεσμα τη μη ροή οξυγόνου. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το βρέφος κατέληξε λίγο πριν από τι2 21:00.

Κως: Μώλωπες και εκδορές στο σώμα του βρέφους

Κατόπιν, οι γιατροί παρατήρησαν ότι το βρέφος έφερε εκδορές και γενικευμένες εκχυμώσεις (μώλωπες) σε διάφορα μέρη του σώματός του, καθώς και ότι υπήρχαν σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος του Κω μετέβησαν στο νοσοκομείο και κατά τον μακροσκοπικό έλεγχο της σορού επιβεβαίωσαν όσα ανέφεραν οι ιατροί. Στη συνέχεια, προσήχθησαν στο ΑΤ Κω τόσο η μητέρα του βρέφους, όσο και ο πατέρας του, που στο μεταξύ είχε μεταβεί στο νοσοκομείο. Οι γονείς του βρέφους (Ρομά, σύμφωνα με πληροφορίες) ανέφεραν προφορικά ότι τα τραύματα που έφερε το βρέφος προέρχονταν είτε από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδερφό της, ηλικίας 2 ετών, είτε από κάποια ατυχήματα, ενώ για τα σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης δήλωσαν άγνοια. 

Από την Αστυνομία ελήφθησαν 10 ένορκες καταθέσεις: από τη γιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Κω, από τους διασώστες του ΕΚΑΒ και από τους περιοίκους που προσέτρεξαν προς βοήθεια.

Η σορός του βρέφους μεταφέρθηκε για νεκροψία-νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου, ενώ πρωινές ώρες σήμερα πραγματοποιήθηκε έρευνα-αυτοψία στην οικία της οικογένειας.

Η προανάκριση συνεχίζεται, προκειμένου να εξακριβωθούν πλήρως τα τυχόν διαπραχθέντα αδικήματα και να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις