Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή για μπιφτέκια με φασόλια και βρώμη - Το νοστιμότερο vegan burger που φτιάξατε ποτέ

Πηγή φωτογραφίας: sk/unsplash

Πηγή φωτογραφίας: sk/unsplash

Η διαδικασία δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή

Αναζητάτε μια νόστιμη συνταγή για vegan burger που να είναι εύκολη στην παρασκευή της; Τότε αξίζει να δοκιμάσετε αυτά τα λαχταριστά μπιφτέκια με μαύρα φασόλια και βρώμη.

Η διαδικασία δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή: Χτυπάμε στο multi τα μαύρα φασόλια μαζί με βρώμη, σκόρδο, σάλτσα σόγιας και τσίλι. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, πλάθουμε το μείγμα σε μπιφτέκια και είναι έτοιμα!

Απλότητα και ευελιξία:

 Για μια εκδοχή της συνταγής χωρίς γλουτένη, αντικαταστήστε την κλασική σάλτσα σόγιας με σάλτσα σόγιας tamari και βεβαιωθείτε ότι η βρώμη που χρησιμοποιείτε είναι χωρίς γλουτένη.
Μπορείτε να φτιάξετε τα μπιφτέκια εκ των προτέρων και να τα βάλετε στην κατάψυξη για πιο γρήγορο μαγείρεμα. Απλά ξεπαγώστε τα πριν το ψήσιμο.

Υλικά

2 κονσέρβες (425 γραμμάρια) μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και πλυμένα
¾ φλιτζάνι ωμή βρώμη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά σούπας σάλτσα σόγιας (ή tamari για gluten-free)
2 κουταλάκια του γλυκού τσίλι σε σκόνη
3 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο
4 ψωμάκια για μπέργκερ
1 φλιτζάνι σάλτσα
Μαρούλι, φέτες ντομάτας, φέτες κόκκινου κρεμμυδιού (για γαρνίρισμα)

Οδηγίες

  • Βάλτε τα μαύρα φασόλια, τις νιφάδες βρώμης, το σκόρδο, τη σάλτσα σόγιας και το τσίλι σε σκόνη σε ένα multi και χτυπήστε τα μέχρι να αρχίσουν να ενώνονται τα υλικά, για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  • Μεταφέρετε το μείγμα με τα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Πλάστε το μείγμα σε 4 μπιφτέκια (¾ φλιτζανιού το καθένα) και, στη συνέχεια, αφήστε τα να σταθούν σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά ή βάλτε τα στο ψυγείο για έως και 3 ώρες.
  • Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Μαγειρέψτε τα μπιφτέκια σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Τοποθετήστε 1 μπιφτέκι σε ένα ψωμάκι για μπέργκερ και συμπληρώστε με ¼ φλιτζάνι σάλτσα.
  • Προσθέστε μαρούλι, φέτες ντομάτας και φέτες κόκκινου κρεμμυδιού και κλείστε το μπέργκερ με ένα δεύτερο κομμάτι ψωμιού.
  • Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για κάθε μπέργκερ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life