Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Πάτρα: Σε απόγνωση και οι έμποροι με τα POS- «Μας ζητάνε πράγματα που δεν γίνονται»

Πάτρα: Σε απόγνωση και οι έμποροι με τα ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Ο Εμπορικός σύλλογος ζητά την άμεση αναβολή του μέτρου για τουλάχιστον 3 έως 6 μήνες

Υπό τον φόβο των προστίμων, βρίσκεται ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας, λόγω προβλημάτων που προκύπτουν από τη διασύνδεση των POS στα καταστήματα.

Μιλώντας, στο thebest.gr, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, Ερμίνα Διονυσάτου αναφέρει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και καλούνται να λύσουν, χωρίς όμως να είναι στο χέρι τους, προκειμένου να αποφύγουν το πρόστιμο των 1.500 ευρώ: «Ο φορολογικός μηχανισμός δεν μπορεί να συνδεθεί με POS και από το υπουργείο δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση, άρα είμαστε στο κενό. Οι εταιρίες λένε “μην πάρεις τώρα φορολογικό μηχανισμό γιατί δεν ξέρουμε σε λίγο καιρό τι θα ζητήσει το υπουργείο”. Το άλλο πρόβλημα, είναι η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS. Υπάρχουν έμποροι που έχουν κάνει τη διασύνδεση όμως δεν λειτουργεί το σύστημα, δεν συνδέονται μεταξύ τους.  Επίσης, υπάρχουν και αυτοί που δεν έχουν κάνει τη διασύνδεση και περιμένουν το ραντεβού με την τεχνική εταιρία. Eκει δεν σε εξυπηρετούν επειδή ίσως πιστεύουν ότι δεν θα πάρουν τα χρήματα του voucher από το υπουργείο και το κάνουν για να σε αναγκάσουν να τα πληρώσεις από τη τσέπη σου, καθώς δεν υπάρχει χρόνος. Επίσης, κάποιοι τεχνικοί παρότι υπάρχει κλεισμένο ραντεβού, ενημερώνουν ότι ίσως να μην μπορέσουν να μας εξυπηρετήσουν μέσα στον μήνα γιατί δεν προλαβαίνουν. Από την άλλη εμείς, μέχρι τέλη Απριλίου, πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει τη διασύνδεση, διαφορετικά ερχόμαστε αντιμέτωποι με πρόστιμο. Εμείς χρόνια τώρα δουλεύουμε με POS, ξαφνικά έρχεται το υπουργείο και μας λέει “πρέπει να γίνει αυτό», αλλά αυτό, δεν είναι στο χέρι μας, εξαρτόμαστε από τις τεχνικές εταιρίες. Μέσα σε όλα αυτά, πρέπει να συνυπολογίσουμε και το οικονομικό βάρος που επωμιζόμαστε για τις αλλαγές».    

Επίσης, το μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας και εκπρόσωπος τύπου και δημοσίων σχέσεων Μάκης Μακρής, εξηγεί στο thebest.gr «υπάρχουν ταμειακές μηχανές που η εταιρεία τους, δεν έχει ακόμη στείλει τις αναβαθμίσεις στους τεχνικούς. Υπάρχουν πολύ σοβαρά τεχνικά ζητήματα, όπως ότι η φορολογικοί μηχανισμοί πρέπει να αλλάξουν. Αν κάποιος πάει τώρα και τον αλλάξει, μπορεί σε λίγο καιρό από σήμερα, να πρέπει να το ξανά αλλάξει και κάθε ένας στοιχίζει. Οι ταμειακές μηχανές αν δεν αναβαθμιστούν δεν μπορούν να διασυνδεθούν, γιατί ακόμη οι εταιρίες που βγάζουν τα προγράμματα και τις μηχανές, δεν έχουν στείλει στους τεχνικούς όλα αυτά τα προγράμματα που πρέπει να περαστούν, συν ότι δεν έχουν για να τα στείλουν. Μια εταιρία δεν μπορεί να βγάλει πρόγραμμα σήμερα και να ξαναβγάλει πρόγραμμα αύριο. Ο χρόνος που ζητάνε να γίνει η αναβάθμιση είναι πολύ λίγος. Το πρόβλημα είναι στις εταιρίες και δεν γίνεται να πιστώνονται πρόστιμα σε εμπόρους που δεν είναι υπεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει. Υπεύθυνος είναι ο τεχνικός, ο οποίος όμως με τη σειρά του, εξαρτάται από την εταιρία. Οι τεχνικοί δεν έχουν εργαλεία, δηλαδή προγράμματα για να δουλέψουν. Μας πιέζουν να προχωρήσουμε σε μια διαδικασία, η οποία τεχνικά δεν εφαρμόζεται»

Για τον λόγο αυτό, ο Εμπορικός σύλλογος ζητά την άμεση αναβολή του μέτρου για τουλάχιστον 3 έως 6 μήνες και την διαβεβαίωση ότι δεν θα πιστωθούν πρόστιμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις