Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή για ριζότο με μανιτάρια: Ένα νόστιμο και πλήρες γεύμα

Πηγή φωτογραφίας: rob-wicks/unsplash

Πηγή φωτογραφίας: rob-wicks/unsplash

Ιδανική επιλογή είτε ως κυρίως πιάτο είτε ως συνοδευτικό

Αναζητάτε ένα νόστιμο και γευστικό πιάτο με μανιτάρια; Το ριζότο με μανιτάρια είναι η ιδανική επιλογή είτε ως κυρίως πιάτο είτε ως συνοδευτικό.

Αυτή η συνταγή ετοιμάζεται εύκολα με απλά υλικά και σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας σε ένα γεύμα.

Συνταγή για Κις Λορέν με μπέικον: Η ιδανική επιλογή για ένα νόστιμο γεύμα

Υλικά

 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι του γλυκού σέλερι ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
1 ½ φλιτζάνι φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
¼ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι ρύζι για ριζότο (arborio)
5 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Συνταγή για νόστιμη πίτσα με μελιτζάνα και παρμεζάνα

Οδηγίες

  •  Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να ροδίσει ελαφρώς το σκόρδο. Αφαιρέστε το σκόρδο από το τηγάνι.
  • Προσθέστε τα μυρωδικά και το σέλερι: Προσθέστε τον μαϊντανό, το σέλερι, το αλάτι και το πιπέρι στο τηγάνι και ανακατέψτε. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει το σέλερι.
    Μαγειρέψτε τα μανιτάρια: Στη συνέχεια, προσθέστε τα μανιτάρια στο τηγάνι και χαμηλώστε τη φωτιά. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
  • Προσθέστε υγρά και ρύζι: Ρίξτε το γάλα και την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι και ανακατέψτε το ρύζι. Ζεσταίνετε μέχρι να σιγοβράσει.
  • Μαγειρέψτε το ριζότο: Προσθέστε τον ζωμό λαχανικών στο ριζότο σιγά σιγά, ένα φλιτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί κάθε φλιτζάνι πριν προσθέσετε το επόμενο.
  • Ολοκλήρωση και σερβίρισμα: Μόλις μαγειρευτεί το ρύζι, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατέψτε το βούτυρο και το τριμμένο παρμεζάνα. Σερβίρετε ζεστό.
     

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life