Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Έρχεται αύξηση, θα φτάσει έως τα 2.500 ευρώ

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Έρχεται αύ...

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός

Την αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος προανήγγελλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη συνδιάσκεψη της ΔΑΠ, λέγοντας πως ήδη έχει συμφωνήσει με τον αρμόδιο υπουργό.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε την εν λόγω ανακοίνωση, μιλώντας για το στεγαστικό: «Το ξέρω καλά πόσο αυτό απασχολεί την καθημερινή ζωή σας. Πρέπει όμως να ομολογήσω ότι αποτελεί μια πρόκληση που απαιτεί πολλές δράσεις και σε παράλληλα πεδία. Δεν μπορεί να βρει μια αυτόματη λύση», είπε και συνέχισε:

«Σε πρώτη φάση έχουμε συμφωνήσει με τον Υπουργό να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο το στεγαστικό επίδομα, φτάνοντας ως τα 2.500 ευρώ. Θέλω να θυμίσω ότι ήδη εμείς ήμασταν αυτοί που το αυξήσαμε στα 2.000 ευρώ υπό την προϋπόθεση της συγκατοίκησης. Και αυτό είναι μια σημαντική ανάσα για τους φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν μακριά από τον μόνιμο τόπο κατοικίας του».

Νέες φοιτητικές εστίες
Ο ίδιος σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει την ανέγερση 5 νέων φοιτητικών εστιών: «Γνωρίζω την κατάσταση στις φοιτητικές εστίες, δεν είναι καλή και πρέπει να κάνουμε ουσιαστικές παρεμβάσεις για να τις αναβαθμίσουμε. Έχουμε ήδη, όμως, δρομολογήσει την κατασκευή πέντε νέων φοιτητικών εστιών που θα στεγάσουν σχεδόν 10.000 σπουδαστές σε ολόκληρη τη χώρα. Γιατί θέλουμε να είναι μέρος της πανεπιστημιακής σας εμπειρίας και η παραμονή σας σε μία σύγχρονη, καθαρή, όμορφη, καλαίσθητη φοιτητική εστία», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Και πάλι, όμως, όλα αυτά δεν αρκούν, γιατί ξέρετε καλά ότι το ζητούμενο δεν είναι μόνο η φοιτητική στέγη, αλλά συνολικά η νεανική στέγη. Εκείνη που θα μπορέσει να σας απελευθερώσει από την οικογενειακή εστία, φιλοξενώντας τη δική σας προσωπική πορεία, όταν θα έχετε τελειώσει πια το πανεπιστήμιο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις