Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χρ. Μπούρας: Να συνεχίσει το Πανεπιστήμιο την ανοδική του πορεία- Ξεκινά τη Δευτέρα η διαδικασία των πρυτανικών εκλογών

 Χρ. Μπούρας: Να συνεχίσει το Πανεπιστήμ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ποιοι είναι οι 14 υποψήφιοι

«Εύχομαι το Πανεπιστήμιο Πατρών να συνεχίσει την ανοδική του πορεία. Με συγκλήσεις, μεγάλες αλήθειες, συναινέσεις και διεκδικήσεις, μπορούμε να τα καταφέρουμε» δήλωσε στο thebest.gr ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας που ρίχνεται ξανά στη μάχη των πρυτανικών εκλογών.

Η διαδικασία για την εκλογή του νέου πρύτανη θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 4 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες. «Μέσα από μία πολύπλοκη διαδικασία όπου οι υποψήφιοι για τις θέσεις εσωτερικών μελών των Συμβουλίων Διοίκησης είναι 14, θα προκύψουν 6 εσωτερικά και 5 εξωτερικά μέλη. Αυτοί οι 11 θα εκλέξουν τον πρύτανη» ανέφερε ο κ. Μπούρας.

 Μιλώντας στο TheBest από τη θέση του πρύτανη ο Χρήστος Μπούρας έχει δηλώσει πώς θεωρεί επιτυχία της πρυτανικής αρχής και της Συγκλήτου το στρατηγικό σχέδιο με βάση το οποίο το πανεπιστήμιο κατόρθωσε και ήρθε σε τέσσερις Πανεπιστημιουπόλεις.

«Πολεμήθηκε από όλο το πολιτικό σύστημα, δεν είχαμε υποστηρικτές, κινηθήκαμε ακαδημαϊκά και θεωρώ ότι μακροπρόθεσμα αυτό το βήμα θα αποδειχθεί σωτήριο για το Πανεπιστήμιο Πατρών» έχει αναφέρει χαρακτηριστικά.

Έχει δηλώσει επίσης ότι θεωρεί πολύ σημαντικό για την πρυτανική αρχή ότι εργάστηκε συνειδητά έτσι ώστε μετά από χρόνια εγκατάλειψης της φοιτητικής εστίας να μπει τάξη. «Βρήκαμε χρήματα, γκρεμίσαμε τα σεισμόπληκτα και καταφέραμε φέτος όλοι οι πρωτοετείς και παλιοί φοιτητές να πάρουν δωμάτια. Υπάρχει ένα μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού. Συγκρουστήκαμε για κάποιους φοιτητές οι οποίοι δεν πληρούν τα κριτήρια γιατί θεωρούμε ότι στις φοιτητικές εστίες πρέπει να μένουν σε καλές συνθήκες φοιτητές και φοιτήτριες που το δικαιούνται» έχει πει.

Η εξωστρέφεια είναι κάτι άλλο σημαντικό που πέτυχε αυτή η πρυτανική αρχή σύμφωνα με τον κ. Μπούρα.

Όπως έχει αναφέρει, «φτάσαμε ως την Κίνα, θα πάμε στην Αλεξάνδρεια. Πέρα από την ακαδημαϊκότητα και την αριστεία θα επιτελέσουμε μία εθνική αποστολή. Έχουμε συνεργασίες καθώς σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, δε μπορείς να είσαι μόνος. Κάπως έτσι ευελπιστούμε να βρεθούν και πόροι τη στιγμή που το ελληνικό κράτος δε μπορεί να εξασφαλίσει. Από εκεί και πέρα στοχεύουμε στο να είναι όμορφη η καθημερινότητα του φοιτητή μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου. Για παράδειγμα αποκτήσαμε λεωφορείο για τη μεταφορά φοιτητών με ειδικές ανάγκες. Λειτουργεί από τις 8 το πρωί μέχρι το βράδυ. Σε λίγο θα αποκτήσουμε και δεύτερο. Κάθε φοιτητής θέλουμε να αισθάνεται ότι μέσα στο Πανεπιστήμιο Πατρών υπάρχουν άνθρωποι που θα τον φροντίσουν. Επίσης φροντίζουμε το πράσινο. Είναι σε εξέλιξη ένα έργο που θα αναδείξει τον ελαιώνα μας, 6.500 ρίζες. Γίνονται παρεμβάσεις σε κτίρια και όσο υπάρχουν χρήματα θα συνεχίζουμε».

Όσο για τα πράγματα που δεν κατάφερε η πρυτανική αρχή τώρα έχει δηλώσει:

«Έχουμε καταθέσει ένα μεγάλο αναπτυξιακό σχέδιο πενταετίας με το οποίο ζητούμε χρήματα από την Περιφέρεια, από το Υπουργείο, από το Ταμείο Ανάκαμψης. Εκεί παρά τις προσπάθειες όλης της πανεπιστημιακής κοινότητας έχουμε πετύχει λίγα πράγματα. Αν το Πανεπιστήμιο σε βάθος πενταετίας δεν ανανεώσει τον εκπαιδευτικό και ερευνητικό εξοπλισμό του, θα χάσει το πλεονέκτημα που έχει αυτή τη στιγμή στην έρευνα. Δεν έχουμε ακόμα επιτυχία σε αυτό, όμως θα το προσπαθήσουμε. Ένα άλλο θέμα είναι το φοιτητικό εστιατόριο που έχει φτάσει στα όριά του και σε λίγο δε θα μπορεί να λειτουργεί. Ένα νέο εστιατόριο θα ήταν έργο πνοής για το Πανεπιστήμιο και θα το διεκδικήσουμε. Το οφείλει η Πολιτεία στο Πανεπιστήμιο»

Οι υποψήφιοι στις πρυτανικές εκλογές είναι οι εξής Καθηγητές, κατ' αλφαβητική σειρά: 

Βαγενάς Δημήτριος Καθηγητής Πολυτεχνική Χημικών Μηχανικών 

Βενέτης Ιωάννης Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων Οικονομικών Επιστημών 

Βουτσινάς Βασίλειος Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων Διοίκησης Επιχειρήσεων 

Καλογεροπούλου Χριστίνα Καθηγήτρια Επιστημών Υγείας Ιατρικής 

Καραμάνος Νικόλαος Καθηγητής Θετικών Επιστημών Χημείας 

Κόμης Βασίλειος Καθηγητής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία 

Μπακάλης Νικόλαος Καθηγητής Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας Νοσηλευτικής 

Μπούρας Χρήστος Καθηγητής Πολυτεχνική Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής 

Νικολάου Γεώργιος Καθηγητής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας 

Νταβλούρος Περικλής Καθηγητής Επιστημών Υγείας Ιατρικής 

Παπαθεοδώρου Γεώργιος Καθηγητής Θετικών Επιστημών Γεωλογίας 

Σαλάχας Γεώργιος Καθηγητής Γεωπονικών Επιστημών Γεωπονίας 

Τσιάμης Γεώργιος Καθηγητής Γεωπονικών Επιστημών Αειφορικής Γεωργίας 

Φουσέκης Κωνσταντίνος Καθηγητής Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας Φυσικοθεραπείας . 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις