Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κύπρος: Αποσύρθηκε παιδικό βιβλίο από νηπιαγωγείο επειδή «προκαλεί»

Κύπρος: Αποσύρθηκε παιδικό βιβλίο από νη...

Το απέσυρε το υπουργείο Παιδείας

Σάλο προκάλεσε στην Κύπρο ένα παιδικό βιβλίο το οποίο δείχνει οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών.

Αρχικά το Κίνημα Ενωμένων Κύπριων Κυνηγών έκαναν διαμαρτυρία στο κυπριακό υπουργείο Παιδείας, ζητώντας την απόσυρση του βιβλίου «Οικογένεια είναι» της Κατρίνας Τσάνταλη, που κυκλοφόρησε το 2020 και μιλά για τα διαφορετικά είδη οικογένειας.

 Έκανε μάλιστα και σχετική ανάρτηση στο Facebook, στην οποία χαρακτηρίζει το περιεχόμενο του βιβλίου ανάρμοστο και ανήθικο.

Το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών αναφέρει πως «αυτές οι εικόνες, πρωτίστως προσβάλλουν τον παραδοσιακό θεσμό της οικογένειας, το κάθε τι φυσιολογικό και παραπέμπουν σε ψυχανώμαλους ανθρώπους, που ακολουθούν κατά πόδας τα δυτικά πρότυπα».

 Μετά την επιστολή αλλά τις αντιδράσεις μερίδας πολιτών, το υπουργείο Παιδείας πήρε την απόφαση να αποσύρει το βιβλίο.

Ανάρτηση για το θέμα έκαναν και οι εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ που εξέδωσαν το εν λόγω βιβλίο. Στην ανακοίνωση αναφέρουν πως «Με λύπη και απογοήτευση διαβάσαμε πως μια ομάδα στην Κύπρο χαρακτήρισε «ανήθικο» το παιδικό βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη «Οικογένεια είναι…», που κυκλοφόρησε το 2020 και μιλάει για τα διαφορετικά είδη οικογένειας που υπάρχουν παντού γύρω μας».

Ο Διευθυντής της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Μάριος Στυλιανίδης επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ότι το βιβλίο αποσύρθηκε από το νηπιαγωγείο της Κύπρου όπου δόθηκε, στο πλαίσιο δωρεάς 50 βιβλίων πέρυσι από τον Σύνδεσμο γονέων.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, το σχολείο «δεν έψαξε καλά τα βιβλία μήπως είχε κάτι το οποίο μπορούσε να αποφευχθεί, το έδωσαν και όταν υπήρξε διαμαρτυρία το αφαίρεσαν. Όμως τα σχολεία έχουν δικαίωμα είτε να αγοράζουν είτε να χρησιμοποιούν τέτοια βιβλία είτε επιλέγοντας από τον κατάλογο που εγκρίνει ο Διευθυντής Δημοτικής και είναι αναρτημένος στο διαδίκτυο ή από κατάλογο που εγκρίνει ο διδασκαλικός σύλλογος», ωστόσο πολλά σχολεία αγοράζουν βιβλία για να ενισχύσουν τη βιβλιοθήκη τους.

Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι η δωρεά δεν έχει κάτι το μεμπτό, ωστόσο για το συγκεκριμένο βιβλίο υπήρξε αντίδραση από μητέρα και το σχολείο το απέσυρε. «Το μεμπτό είναι εκεί όπου επιλέγονται κάποια βιβλία, τα οποία προκαλούν. Φαίνεται ότι αυτό το βιβλίο προκαλεί. Έχει αποσυρθεί», κατέληξε.

ΠΗΓΗ
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις