Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Γήπεδα: Πώς θα γίνει η ταυτοπροσωπία μέσω wallet

Γήπεδα: Πώς θα γίνει η ταυτοπροσωπία μέσω wallet

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την οπαδική βία

Τον τρόπο με τον οποίο θα εισέρχονται οι φίλαθλοι στα γήπεδα, ώστε να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα βίας, που μαστίζουν τον χώρο, παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Η ψηφιακή τεχνολογία τίθεται στην υπηρεσία καταπολέμησης της βίας και στο πλαίσιο αυτό σχεδιάστηκε με ακρίβεια και εισέρχεται η μέθοδος του κρυπτογραφημένου ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το οποίο με απλό τρόπο θα μπορεί ο φίλαθλος να το περνάει στο κινητό του, μέσω της εφαρμογής gov.gr wallet, ώστε να εισέλθει στο γήπεδο.

Όπως ανέφεραν και οι τρεις χαρακτηριστικά «την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου τα γήπεδα ανοίγουν σ' ένα νέο περιβάλλον, αφού τα γήπεδα δεν ανοίγουν όπως έκλεισαν». Την Τετάρτη 6 Μαρτίου θα ξεκινήσει η δεύτερη διαδικασία σχετικά με την εγκατάσταση των καμερών και όποιο γήπεδο που δεν θα έχει τηρήσει αυτή τη διαδικασία, δεν θα ανοίξει σε φιλάθλους, όπως ανέφερε κ. Βρούτσης, ενώ την Τρίτη 9 Απριλίου, θα εισέλθει η μεγάλη θεσμική αλλαγή για την ταυτοπροσωπία, δηλαδή η είσοδος των φιλάθλων στο γήπεδο, με εισιτήριο το οποίο μέσω του gov.wallet θα έχει «κλειδώσει» στο κινητό τηλέφωνό του.

Για την εφαρμογή Wallet θα χρειαστούν οι κάτοχοι εισιτηρίου τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και πιστοποιημένο αριθμό κινητού τηλεφώνου. Ο ενδιαφερόμενος μόλις αγοράσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα μπαίνει στο gov.gr, θα δίνει τους κωδικούς taxisnet, στη συνέχεια θα «κλειδώνει» το εισιτήριο με έναν συγκεκριμένο αριθμό και θα γίνεται αποστολή στο κινητό τού χρήστη, όπου θα αποθηκεύεται στο Wallet. Πηγαίνοντας στο γήπεδο και έχοντας στο χέρι το κινητό τηλέφωνο θα πλησιάζει στα τουρνικέ, τα οποία θα «διαβάζουν» με ανέπαφη διαδικασία το εισιτήριο και εφόσον είναι σε ισχύ θα επιτρέπεται η είσοδος, ενώ ταυτόχρονα θα καταχωρείται και η πληροφορία για το ποιός μπήκε στο γήπεδο. Στην περίπτωση που θελήσει κάποιος να δώσει το κινητό του σε άλλον, τότε υπάρχουν κάμερες που θα καταγράφουν ποιος μπήκε και με ποιανού κινητό. Σκοπός είναι η ηλεκτρονική ταυτοποίηση να συνδυαστεί και με τις κάμερες που νόμιμα υπάρχουν μέσα στα γήπεδα.

Προβλέπεται ακόμη διαδικασία για την περίπτωση ανηλίκων έως 15 ετών, που θα συνοδεύονται από ενήλικο, αλλά και για ξένους πολίτες με τη χρήση του διαβατηρίου τους.

Διαβάστε στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports