Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Η θεατρική επιτυχία "Σκηνές από ένα γάμο" με τους Νίκο Ψαρρά, Μαρίνα Ασλάνογλου στο Πάνθεον

Πάτρα: Η θεατρική επιτυχία "Σκηνές ...

Η παράσταση σε σκηνοθεσία της Έλενας Καρακούλη θα παιχθεί στις 9, 10 και 11/2/2024

Η θεατρική παράσταση από την Αθήνα «Σκηνές από ένα Γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν σε σκηνοθεσία της Έλενας Καρακούλη θα παιχθεί στην Πάτρα, στο Πάνθεον στις 9-11 Φεβρουαρίου 2024.

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 18€.

Φοιτητικά- Άνω των 65 -Ανέργων 16€.

Προπώληση: more.com

https://www.more.com/theater/skines-apo-ena-gamo-i-theatro-pantheon-i-patra/

και στο ταμείο του θεάτρου Πάνθεον, Δημ. Γούναρη και Κανακάρη, Πάτρα, Τηλ. 261 032 5778.

Πρόκειται για το συγκλονιστικό αριστούργημα του Σουηδού σκηνοθέτη και διανοούμενου Ίνγκμαρ Μπέργκμαν που μετά την επιτυχημένη πορεία του στο Σύγχρονο Θέατρο στην Αθήνα, έρχεται στο θέατρο Πάνθεον για 3 μόνο παραστάσεις.

Την Παρασκευή 9/2 και το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 9.15 μμ και την Κυριακή 11/2 8 το βράδυ. Παίζουν ο Νίκος Ψαρράς που φέτος πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική επιτυχία του ΑΝΤ1, «Η Μάγισσα» και η Μαρίνα Ασλάνογλου.

Φιλική συμμετοχή στα Video της παράστασης η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, η οποία και είχε παίξει κατά το παρελθόν το ίδιο έργο στο θέατρο, με συμπρωταγωνιστή της τον αξέχαστο Μηνά Χατζησάββα.

Οι «Σκηνές από ένα γάμο» γράφηκαν ακριβώς 50 χρόνια πριν, αρχικά ως τηλεοπτική σειρά και έπειτα ως κινηματογραφική ταινία με παγκόσμια επιτυχία. «Χρειάστηκαν δυόμισι μήνες για να γράψω αυτές τις σκηνές. Μου πήρε μια ολόκληρη ενήλικη ζωή για να τις ζήσω» έλεγε ο Μπέργκμαν.

Πράγματι, η ιστορία της Μαριάννε και του Γιόχαν αποτυπώνει με αδυσώπητη ειλικρίνεια και σχεδόν ντοκουμενταρίστικο ρεαλισμό τα στάδια μιας συζυγικής σχέσης.

Κρατώντας την δομή και τους υπέροχα ειρωνικούς τίτλους των «σκηνών», η Έλενα Καρακούλη σκηνοθετεί τη Μαρίνα Ασλάνογλου και τον Νίκο Ψαρρά σε μια παράσταση για το πεδίο συνάντησης, αλλά και σύγκρουσης με τον Άλλον.

Μοναδικές θεατρικές στιγμές, συγκλονιστικές ερμηνείες σε μια παράσταση που μας αφορά..!

Ήδη τα εισιτήρια για την συγκεκριμένη παράσταση έχουν γίνει ανάρπαστα.

Σκηνοθετικό Σημείωμα

«Oι δικές μας Σκηνές ξεκινούν από μια γιορτή, μια δημόσια εξομολόγηση αγάπης. Ο Γιόχαν και η Μαριάννε γιορτάζουν γιορτάζουν τη δέκατη επέτειο του γάμου τους. Διαθέτουν ειλικρίνεια, φαντασία, χιούμορ. Απολαμβάνουν την ασφάλεια της οικογενειακής ζωής και μια καλή επαγγελματική σταδιοδρομία.

Από την ιδανική, την φωτογραφίσιμη πλευρά αυτής της σχέσης και την επίδειξη της απόλυτης ευτυχίας περνάμε στην πιο αρετουσάριστη πλευρά του έγγαμου βίου: Εκεί, ανάμεσα σε στοίβες πραγμάτων και λίστες υποχρεώσεων βαλτώνει η καθημερινότητα: Η τρυφερότητα, η απόγνωση, η φθορά, η απιστία, η πλήξη, η σύγκρουση, η βία, ένα πρόχειρο φαγητό, ένα τηλεφώνημα σε πανικό, σχέδια για το μέλλον, μια κοιλάδα δακρύων και ένας ανολοκλήρωτος αποχαιρετισμός.

Μια ιστορία μέσα στην οποία όλοι αναγνωρίζουμε κομμάτια του εαυτού μας, ένα κινηματογραφικό σενάριο που άφησε εποχή πριν από 50 χρόνια χωρίς να έχει γεράσει στο ελάχιστο.» - Έλενα Καρακούλη

Η Ελένη Καρακούλη είναι σύντροφος στη ζωή του ηθοποιού Νίκου Ψαρρά.

Το «Σκηνές από έναν γάμο» είχε γυριστεί πριν από 50 χρόνια ως τηλεοπτική σειρά & αμέσως μετά ως κινηματογραφική ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν με πρωταγωνιστές την Λιβ Ούλμαν και τον Έρλαντ Γιόζεφσον.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture