Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έκρηξη βόμβας στο υπουργείο Εργασίας: Νέο “αίμα” με γνώσεις και πιθανή καθοδήγηση από “παλιούς”

Έκρηξη βόμβας στο υπουργείο Εργασίας: Νέ...

Που βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την τοποθέτηση και έκρηξη βόμβας απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας, από την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Από την έκρηξη ο μηχανισμός εξαϋλώθηκε και έτσι από τα θραύσματα προσπαθούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια να ανασυνθέσουν την πιθανή συνδεσμολογία και την ταυτότητα της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε.

Έκρηξη βόμβας στην Σταδίου: Έμπειροι και αποφασισμένοι οι τρομοκράτες που την τοποθέτησαν - Πού στρέφονται οι έρευνες

Η τοποθέτηση πάντως της βόμβας δείχνει εμπειρία και γνώση, καθώς οι δράστες προτίμησαν να την βάλουν στο απέναντι κτίριο της τράπεζας ώστε το ωστικό κύμα να χτυπήσει κατευθείαν απέναντι στο δημόσιο κτίριο. Πρόσθετα, δεν θεωρείται ότι χρησιμοποιήθηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης αφού ακριβώς ο τρόπος με τον οποίο είχε τοποθετηθεί θα έδινε αυτό το αποτέλεσμα που παρήχθη.

Την ίδια ώρα αναλύονται καρέ-καρέ τα βιντεοληπτικά υλικά που έχουν στην κατοχή τους οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής μήπως αντλήσουν κάποιο στοιχείο που θα τους οδηγήσει στα ίχνη τους και βεβαίως αναμένονται και τα αποτελέσματα για τυχόν ανεύρεση αποτυπωμάτων ή γενετικών υλικών, από τα δείγματα που ελήφθησαν από το σημείο.

Η εκτίμηση είναι πως στην επιχείρηση συμμετείχαν τουλάχιστον δύο άτομα, ένας που τοποθέτησε το σακίδιο και δεύτερος που τον ανέμενε για να διαφύγουν, χωρίς να είναι απίθανο να υπήρχαν και άλλα άτομα στην γύρω περιοχή με ρόλο τσιλιαδόρου, ενώ σίγουρα έχει προηγηθεί κατόπτευση του χώρου.

Ποιοι και πώς μετέφεραν την βόμβα στην οδό Σταδίου – Η διαδρομή των δραστών και οι κάμερες ασφαλείας

Βίντεο ντοκουμέντο από τη βομβιστική επίθεση έξω από το υπουργείο Εργασίας - Η στιγμή της ισχυρής έκρηξης

 Η οργάνωση που ανέλαβε απευθείας την ευθύνη, με τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα είναι πρωτοεμφανιζόμενη με αυτή την ονομασία, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο όμως οι Αρχές να πρόκειται για την δραστηριοποίηση νέου «αίματος» του αντάρτικου πόλεως με την καθοδήγηση και την παροχή τεχνογνωσίας από παλιότερους και έμπειρους του χώρου που παλιότερα μπορεί να συμμετείχαν σε άλλους σχηματισμούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις