Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θεσσαλία: Καλλιέργειες κάτω από το νερό - Παραμένουν σε απόγνωση οι κάτοικοι

Θεσσαλία: Καλλιέργειες κάτω από το νερό ...

Συνεχίζονται τα προβλήματα στη Θεσσαλία, μήνες μετά το καταστροφικό πέρασμα των κακοκαιριών Daniel και Elias

Aκόμη μετρούν τις πληγές τους οι άνθρωποι στη Θεσσαλία μετά το καταστροφικό πέρασμα των κακοκαιριών Daniel και Elias.

 Η ευρύτερη περιοχή προσπαθεί να επανέλθει μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, ωστόσο η καθημερινότητα παραμένει δύσκολη και τα προβλήματα για τους κατοίκους είναι αμέτρητα.

 Πολλοί είναι πάντως εκείνοι που έχουν εγκαταλείψει τα χωριά τα οποία μοιάζουν με «φαντάσματα», ανήμπορα να επανέλθουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής.

 «Έχουν εγκαταλειφθεί τα χωριά, άλλοι φεύγουν και τα μαγαζιά μας ερημώνουν» είναι μερικά από τα λόγια των πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία, λίγους μήνες μετά το πέρασμα των κακοκαιριών Daniel και Elias, οι οποίες άφησαν πίσω τους τεράστιες ζημιές.

 Επίσης, χιλιάδες στρέμματα ακαλλιέργητης γης βρίσκονται κάτω από τα νερά της Λίμνης Κάρλα πέντε μήνες από το πέρασμα των κακοκαιριών στη Θεσσαλία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, 180.000 στρέμματα γης μαζί με υποδομές και γεωργικά μηχανήματα παραμένουν κάτω από τεράστιο όγκο νερού, γεγονός που έχει προκαλέσει αγανάκτηση στους τοπικούς παραγωγούς.

Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των ανθρώπων είναι η αγωνία για το μέλλον τους μιας και κανείς δεν μπορεί να τους εγγυηθεί πως θα επιστρέψουν στη φυσιολογική ζωή που ζούσαν, λίγους μήνες νωρίτερα.

Οι αγρότες και αρκετοί κάτοικοι βλέπουν πλέον ορατό το κίνδυνο να ερημώσουν μερικά από τα μεγαλύτερα χωριά στον θεσσαλικό κάμπο. «Τα υπόλοιπα 15 σπίτια είναι άδεια. Περιμένω, ακόμα και με αυτήν τη θερμοκρασία, άνθρωπο να μου φτιάξει το καλοριφέρ» είπε κάτοικος του Σωτηρίου. «Στο στρατόπεδο και κάτω, τα χωράφια είναι μέσα στο νερό. Τώρα, τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν ξέρω, γιατί αρκετοί απ' αυτούς ζούσαν από τα χωράφια τους» συμπλήρωσε κάτοικος του Στεφανοβίκειου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η αποστράγγιση των νερών από τη Λίμνη Κάρλα προς τον Παγασητικό Κόλπο συνεχίζεται, αλλά γίνεται με αρκετά αργούς ρυθμούς γεγονός που εντείνει το μέγεθος της καταστροφής στη Θεσσαλία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις