Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Έξυπνα tips για να διατηρήσετε τα λαχανικά σας φρέσκα για περισσότερο καιρό

ΦΩΤΟ Unsplash

ΦΩΤΟ Unsplash

Για να παραμείνουν φρέσκα και νόστιμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Με τις σωστές τεχνικές αποθήκευσης και ορισμένες έξυπνες συμβουλές, μπορείτε να κάνετε τα λαχανικά σας να παραμείνουν φρέσκα και νόστιμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μειώνοντας τα απόβλητα και μεγιστοποιώντας τη θρεπτική τους αξία.

Πώς να διατηρήσετε τα λαχανικά σας φρέσκα για περισσότερο καιρό

Ακολουθήστε μερικές εύκολες και αποτελεσματικές μεθόδους που θα φέρουν “επανάσταση” στον τρόπο που αποθηκεύετε και συντηρείτε τα αγαπημένα σας λαχανικά στην κουζίνα, όπως:

 Σπανάκι και άλλα φυλλώδη λαχανικά
Καρότα, πατάτες
Ντομάτες
Πιπεριά
Σέλινο
Μπρόκολο και κουνουπίδι
Κρεμμύδια
Αβοκάντο
Αγγούρια
Μαρούλι
Σκόρδο
Μανιτάρια

Σπανάκι και άλλα φυλλώδη λαχανικά
Αφού αγοράσετε φυλλώδη λαχανικά, ξεπλύνετε τα με ξύδι για να εξαφανίσετε τα βακτήρια και τους μύκητες. Αυτό το εύκολο βήμα διασφαλίζει ότι θα παραμείνουν τραγανά και φρέσκα για μεγαλύτερη διάρκεια στο ψυγείο.

 Καρότα, πατάτες
Αποθηκεύστε τα ριζώδη λαχανικά σε δροσερό και σκοτεινό μέρος, όπως σε ένα ντουλάπι. Βεβαιωθείτε ότι διαθέτουν τον κατάλληλο αερισμό για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα τους.

Βάλτε τα καρότα στο ψυγείο σε μια διάτρητη πλαστική σακούλα για να παραμείνουν τραγανά. Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε δοχείο γεμάτο με νερό.

Αποθηκεύστε τις πατάτες σε δροσερό και σκοτεινό μέρος, κατά προτίμηση μέσα σε μια χάρτινη σακούλα. Αποφύγετε να τα τοποθετείτε κοντά σε κρεμμύδια, καθώς και τα δύο απελευθερώνουν αέρια που μπορούν να επιταχύνουν την αλλοίωση.

 Ντομάτες
Οι ντομάτες απελευθερώνουν αιθυλένιο. Κρατήστε τις χωριστά από άλλα λαχανικά για να αποτρέψετε την πρόωρη ωρίμανσή τους. Αποθηκεύστε τις σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ωριμάσουν πλήρως και τοποθετήστε τις στο ψυγείο.

Πιπεριές
Κόψτε σε φέτες τις πιπεριές και φυλάξτε τις σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρήσετε την τραγανότητά τους. Διατηρήστε τις στο ψυγείο για να μπορείτε εύκολα να τις χρησιμοποιήσετε σε διάφορες συνταγές.

Σέλινο
Εάν το σέλινο αρχίσει να μαραίνεται, βυθίστε το σε παγωμένο νερό για μερικές ώρες για να αποκατασταθεί η τραγανή υφή του. Αυτό το απλό κόλπο αναζωογονεί τη φρεσκάδα του σέλινου.

Μπρόκολο και κουνουπίδι
Πριν τα καταψύξετε, ζεματίστε το μπρόκολο και το κουνουπίδι για να διατηρήσετε την υφή και τη θρεπτική τους αξία.

Κρεμμύδια
Τα κρεμμύδια προτιμούν χαμηλή υγρασία. Αποθηκεύστε τα σε δροσερό και ξηρό μέρος, μακριά από άλλα λαχανικά. Αποφύγετε να τα αποθηκεύετε στο ψυγείο, καθώς η υπερβολική υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε κρεμμύδια με φύτρες.

Αβοκάντο
Τα αβοκάντο παράγουν αιθυλένιο. Κρατήστε τα χωριστά από άλλα φρούτα και λαχανικά μέχρι να φτάσουν στην επιθυμητή ωρίμανση. Αποθηκεύστε τα ώριμα αβοκάντο στο ψυγείο για να επιβραδύνετε την περαιτέρω ωρίμανσή τους.

Αγγούρια
Κρατήστε τα αγγούρια μακριά από άλλα λαχανικά, όπως οι ντομάτες, καθώς το αιθυλένιο που απελευθερώνεται μπορεί να οδηγήσει σε ταχύτερη αλλοίωση. Αποθηκεύστε τα στο συρτάρι του ψυγείου για να διατηρηθούν πιο φρέσκα.

Μαρούλι
Αποθηκεύστε το μαρούλι σε ένα δοχείο που αναπνέει με επένδυση από χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Αυτό βοηθά να μην μαραθεί και παρατείνει τη διάρκεια ζωής του.

Σκόρδο
Αποθηκεύστε τους βολβούς σκόρδου σε δροσερό, ξηρό μέρος με καλό αερισμό. Αποφύγετε να τα διατηρείτε στο ψυγείο, καθώς το κρύο και η υγρασία μπορεί να οδηγήσουν σε φύτρες.

Μανιτάρια
Αποθηκεύστε τα μανιτάρια σε χάρτινη σακούλα στο ψυγείο για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους. Αποφύγετε να τα πλένετε μέχρι να είστε έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσετε, καθώς η υπερβολική υγρασία μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής τους.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να διατηρήσετε τα λαχανικά σας φρέσκα και τραγανά για περισσότερο χρόνο, μειώνοντας τα απόβλητα και μεγιστοποιώντας τη θρεπτική τους αξία.
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life