Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκινεί 93χρονη ομογενής: Δώρισε μαστογράφο και ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Κεφαλλονιάς

Συγκινεί 93χρονη ομογενής: Δώρισε μαστογ...

Δεν είναι η μοναδική δωρεά που έχει κάνει, αφού το 2023, αποφάσισε να ανανεώσει το νοσοκομείο του Πύργου

Η δωρεά που έκανε στο νοσοκομείο η ομογενής δεν ήταν η πρώτη.

Δεν ξέχασε ποτέ την Κεφαλονιά και ας έχουν περάσει 65 χρόνια από τότε που έφυγε για την Αυστραλία…

Η 93χρονη ομογενής συγκινεί με την απόφαση που πήρε για τη νέα δωρεά. Αυτή τη φορά αποφάσισε να στηρίξει το νοσοκομείο στην Κεφαλονιά. Συγκεκριμένα, χάρισε έναν υπερσύγχρονο μαστογράφο και ένα ασθενοφόρο, ενώ παλαιότερα είχε κάνει αντίστοιχες δωρεές και για το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου από όπου καταγόταν ο σύζυγός της. Η ηλικιωμένη δεν ξέχασε ποτέ όπως λέει την Ελλάδα και τον τόπο καταγωγής της. Δηλώνει αποφασισμένη να βοηθήσει και στο μέλλον και παρακινεί όλους εκείνους που μπορούν να προσφέρουν, να το κάνουν χωρίς δισταγμό.

 Η ίδια μίλησε στην ΕΡΤ για τις πράξεις αγάπης προς την πατρίδα της. Η Ρουμπίνα Λιοσάτου, 93 χρονών σήμερα, έφυγε για την Αυστραλία, όπου ζει, πριν από 65 χρόνια. Δεν ξέχασε ποτέ όμως την ιδιαίτερη πατρίδα της το Αργοστόλι, στο οποίο δώρισε έναν ψηφιακό μαστογράφο και ένα ασθενοφόρο.

«Μου άρεσε πάντα να προσφέρω και εργάστηκα στο νοσοκομείο Αργοστολίου ως εθελόντρια» τόνισε. «Διέθεσε ένα κομμάτι δικό της για να αποκτήσουμε τον μαστογράφο αυτόν, ο οποίος είναι σημαντικός για την υγεία όλων των γυναικών. Επίσης έκανε δωρεά ένα ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιείται για να γίνονται τα εξιτήρια των ασθενών, ούτως ώστε να μην χρησιμοποιείται, να μην απασχολείται το ΕΚΑΒ και με τα εξιτήρια” δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείο Αργοστολίου, Δημήτρης Μαρτίνης.

 Αυτή όμως δεν είναι και η μοναδική δωρεά, αφού το 2023, αποφάσισε να ανανεώσει το νοσοκομείο του Πύργου, τον τόπο όπου γεννήθηκε ο σύζυγός της. «Στο νοσοκομείο του Πύργου δώρισε κρεβάτια για την βραχεία νοσηλεία, τα οποία είναι ηλεκτροκίνητα προκειμένου να έχουν καλύτερη αντιμετώπιση οι ασθενείς που προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και ένα σύγχρονο ακτινοσκοπικό μηχάνημα για το ακτινολογικό τμήμα» τόνισε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

«Άλλαξε η όψη του νοσοκομείου, αυτό το έκανα εις μνήμη του αντρός μου. Αγαπάμε την πατρίδα, την αγαπάμε πολύ. Μου άρεσε κάτι να κάνω για την πατρίδα μου» εξήγησε η κα Λιοσάτου.

Την κίνησή της φαίνεται πως μιμούνται και άλλοι ομογενείς, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να προσφέρουν στον τόπο τους.
 

 
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις