Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απόγνωση λόγω ακρίβειας: Τι θα γίνει με τις τιμές στο βρεφικό γάλα

Απόγνωση λόγω ακρίβειας: Τι θα γίνει με ...

Η προαναγγελία Σκρέκα

Νέα ρύθμιση κατά της ακρίβειας στο βρεφικό γάλα επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης με στόχο να αντιμετωπίσει τις στρεβλώσεις στην λειτουργία της αγοράς που οδηγούν στα ύψη τις τιμές.

Στόχος είναι να μπει «φρένο» στο υψηλό περιθώριο κέρδους που έχουν -όπως αποδείχτηκε και από την έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού- στην εμπορική αλυσίδα του βρεφικού γάλακτος που πωλείται έως και 213% ακριβότερα στην Ελλάδα από άλλες χώρες της ΕΕ.

«Σαφάρι» κατά πολυεθνικών

Οι ελεγκτές της ΔΙΜΕΑ έχουν εξαπολύσει σαφάρι κατά των πολυεθνικών που πωλούν στην Ελλάδα -μέσω των σούπερ μάρκετ αλλά και των φαρμακείων- βρεφικό γάλα και σύντομα αναμένονται τα αποτελέσματα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN.

Τα νοικοκυριά, πάντως, βρίσκονται σε απόγνωση και περιορίζουν ολοένα και περισσότερο τις αγορές τους. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος» ο Κώστας Σκρέκας προανήγγειλε και νέα μέτρα το αμέσως επόμενο διάστημα κατά της ακρίβειας όπως και μπαράζ ελέγχων σε όλο το φάσμα της αγοράς.

 Το υπουργείο ανάπτυξης επεξεργάζεται νομοθετική μεταρρύθμιση για τις προσφορές και τις εκπτώσεις στα σούπερ μάρκετ με στόχο τόσο οι προσφορές όσο και η ονομαστική τιμή του προϊόντος στον κατάλογο να είναι πραγματικές, αλλά και οι εκπτώσεις αληθινές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις