Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ολοκλήρωση προγράμματος “Erasmus+ KA229” από το 35ο Δημοτικό Σχολείο

Πάτρα: Ολοκλήρωση προγράμματος “Erasmus+...

Δείτε ΦΩΤΟ

Το 35o Δημοτικό Σχολείο Πατρών συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus+ "A small choir for a great continent" που ξεκίνησε το 2020 και ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2023.

Όπως αναφέρει η ομάδα Erasmus του 35ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών.

Εκτός από το σχολείο μας, στο πρόγραμμα συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές από σχολεία των πόλεων Tomelloso και Murcia της Ισπανίας,  Comiso της Ιταλίας, Umago της Κροατίας και Witkowice της Πολωνίας. Συντονίστρια αλλά και ψυχή του δικού μας προγράμματος ήταν η εκπαιδευτικός κα Μπρουσινού Πηνελόπη, ΠΕ70.

Μετά από κάθε ταξίδι στο εξωτερικό επιστρέφαμε με τις καρδιές μας να ξεχειλίζουν από συναισθήματα και ευγνωμοσύνη για όλα όσα το σχολείο υποδοχής είχε προετοιμάσει, οργανώσει και πραγματοποιήσει για όλους μας. Κάθε μέρα ήταν πολύτιμη για να γνωρίσουμε τον όμορφο τόπο που μας φιλοξένησε και τους ανθρώπους που έκαναν την εμπειρία ακόμα πιο ξεχωριστή.

Θα κρατήσουμε στη μνήμη μας μοναδικές, μαγικές στιγμές. Είδαμε πώς παιδιά από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς που δεν γνώριζαν τίποτα ο ένας για τον άλλον, σε κάθε ταξίδι έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό, δημιούργησαν δεσμούς μεταξύ τους και ενώθηκαν σε μια κοινή φωνή, κηρύσσοντας σε ολόκληρο τον κόσμο ότι «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ». Κάτι τόσο απαραίτητο σε αυτή την ολοένα και πιο ατομικιστική κοινωνία που ζούμε. Οι εκπαιδευτικοί που έζησαν κάθε κινητικότητα επέστρεφαν πάντα συγκλονισμένοι από την εμπειρία, αδυνατώντας να εκφράσουν με λόγια την «έκρηξη» των ζωντανών συναισθημάτων.

Σε αυτό το πρόγραμμα επενδύσαμε πολλή ενέργεια και σκληρή δουλειά, δίνοντας πάντα όσα περισσότερα μπορούσαμε ξεπερνώντας κάθε προσδοκία! Δεν μπορούμε παρά να ευχαριστήσουμε όλους τους συντονιστές των ομάδων που με την απίστευτη θετικότητά τους μας ενέπλεξαν σε αυτό το απίστευτο ταξίδι, κάνοντάς μας να γίνουμε μια πραγματική οικογένεια, "Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ERASMUS".

Αλλά η καρδιά που χτυπούσε ασταμάτητα σε αυτό το έργο ήταν αυτά τα ΠΑΙΔΙΑ, ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ, των οποίων οι φωνές μετέφεραν ένα μήνυμα ειρήνης και μεγάλης ελπίδας σε όλη την Ευρώπη...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις