Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εξεταστική για Τέμπη: Καταγγελία για αποκλεισμούς μαρτύρων – Εξαίρεσαν Γενηδούνια, Καστρινάκη, Τερεζάκη κι άλλους

Εξεταστική για Τέμπη: Καταγγελία για απο...

Τι καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Για αποκλεισμούς μαρτύρων από την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη όπως για παράδειγμα του εκπροσώπου των μηχανοδηγών κ. Γενηδούνια έκανε λόγο η αντιπολίτευση.

Από την πλευρά της η πλειοψηφία τόνισε υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο και πρέπει αυτό να τηρηθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης τόνισε ότι θα καταψηφίσει τον κατάλογο μαρτύρων καθώς απ’ αυτόν απουσίαζαν για παράδειγμα, οι χειριστές των συστημάτων ασφαλείας κ.κ. Καστρινάκης και Τερεζάκης, ο εκπρόσωπος των μηχανοδηγών κ. Γενηδούνιας. Επίσης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Αποστολάκης ζήτησε επιπλέον να έρθει από τον ΟΣΕ ο Κ. Σπηλιόπουλο (2019-2020) ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι ο κατάλογος μαρτύρων έχει σημαντικές ελλείψεις.

Από την πλευρά τους πηγές της ΝΔ, υπογράμμιζαν ότι πρόκειται για «μια διευρυμένη και ταυτόχρονα στοχευμένη επιλογή 35 μαρτύρων ώστε να ριχθεί φως στα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών». Κατά τις ίδιες πηγές δεν υπήρξαν αποκλεισμοί και με στόχο να αποφευχθούν καθυστερήσεις και να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, η ΝΔ αποδέχθηκε τις δέκα κατηγορίες μαρτύρων που προτάθηκαν από την αντιπολίτευση και συμφώνησε στην κλήτευση εννέα πολιτικών προσώπων, αποδεικνύοντας στην πράξη την πολιτική βούληση για διερεύνηση σε βάθος. Στο πλαίσιο αυτό, ο κατάλογος μαρτύρων είναι "ανοιχτός" και ενδέχεται να διευρυνθεί ανάλογα με την πορεία των καταθέσεων» αναφέρουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν:

«Ενδεικτικά περιλαμβάνονται εκπρόσωποι των αρμοδίων υπουργείων κατά τη διάρκεια του τραγικού συμβάντος, εμπειρογνώμονες, αρχές επιφορτισμένες για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, ανώτερα διοικητικά στελέχη ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συνδικαλιστές, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, συγγενείς θυμάτων, εκπρόσωποι αναδόχων και της περιφέρειας Θεσσαλίας, νομικοί εκπρόσωποι».

«Η Νέα Δημοκρατία με αίσθημα ευθύνης παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της Εξεταστικής Επιτροπής που είναι να φωτιστούν όσο το δυνατό περισσότερες πτυχές αυτής της τραγωδίας και όχι η εργαλειοποίησή της από κόμματα της αντιπολίτευσης που πλειοδοτούν σε φτηνούς εντυπωσιασμούς» σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις