Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Αυτά είναι τα 5 superfoods που θωρακίζουν την υγεία τον χειμώνα

Αυτά είναι τα 5 superfoods που θωρακίζου...

Θα βελτιώσουν το επίπεδο του ανοσοποιητικού συστήματος σας

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι συνηθισμένο να αισθάνεστε λήθαργο, υπνηλία, ακόμη και να παρατηρήσετε μια πτώση στα επίπεδα ενέργειας σας.

«Επίσης, εκτός από το να θέλεις να χωθείς κάτω από μια κουβέρτα, μπορεί να λαχταράς ορισμένα τρόφιμα που θα κρατήσουν το σώμα σου ζεστό», ανέφερε ο διατροφολόγος, Vidhi Chawla.

Παρακάτω θα διαβάσετε 5 υπερτροφές (superfoods) που θα βελτιώσουν το επίπεδο του ανοσοποιητικού συστήματος σας και θα ενισχύσουν την υγεία σας φέτος τον χειμώνα.

 Τα 5 superfoods που θωρακίζουν την υγεία τον χειμώνα

Σούπες
Γλυκοπατάτες
Ξηροί καρποί
Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Βούτυρο Ghee

Σούπες
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα ζεστό μπολ σούπας φέρνει ανακούφιση όταν η θερμοκρασία πέφτει. Αυτό καθιστά τις σούπες μία εξαιρετική επιλογή κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς είναι επίσης γεμάτες με βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά. Εάν στο παιδί σας δεν αρέσουν τα λαχανικά τότε μπορείτε να τα αλέσετε μέσα σε σούπες με την συνοδεία μπαχαρικών, όπως κύμινο, τζίντζερ ή κανέλα. Οι σούπες βοηθούν επίσης στη μείωση των θερμίδων που καταναλώνετε ημερησίως και σας κρατούν ενυδατωμένους.

Γλυκοπατάτες
Οι γλυκοπατάτες μπορούν να είναι μια καταπληκτική επιλογή για να δοκιμάσετε τους πιο κρύους μήνες του χρόνου. Δεδομένου ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και βήτα-καροτίνη, βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης είναι εξαιρετικές για το δέρμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και το διατηρούν ενυδατωμένο και απαλό.

Ξηροί καρποί
Η κατανάλωση κάσιους, αμυγδάλων, καρυδιών και φιστικιών, τα οποία είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, βοηθούν στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Η κατανάλωση αμυγδάλων με γάλα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αντέξετε το κρύο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Οι ξηροί καρποί περιέχουν βιταμίνη C που βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και κρατά μακριά τον βήχα και τα κρυολογήματα. Όσοι έχουν ξηρό δέρμα ωφελούνται περισσότερο καθώς καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι μια εξαιρετική επιλογή για να αυξήσετε την θερμοκρασία του σώματος σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Τέτοια λαχανικά είναι γεμάτα με κάλιο, βιταμίνες και πρωτεΐνες. Βάλτε σπανάκι, λάχανο και άλλα (σ.σ. φυλλώδη λαχανικά) στη διατροφή σας για να μείνετε μακριά από το κρυολόγημα και τον βήχα, καθώς βοηθούν στη διατήρηση του σιδήρου και στην αύξηση της οστικής πυκνότητας, αναφέρει ο διατροφολόγος.

 Βούτυρο Ghee
Το βούτυρο Ghee είναι η επιλογή που θα προετοιμάσει το σώμα σας για το κρύο του χειμώνα. «Η τακτική κατανάλωση βούτυρου Ghee βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας και σας κρατά μακριά από το κρυολόγημα και τον βήχα», ανέφερε ο διατροφολόγος. Είναι ένα καλό λίπος που βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων λιπαρότητας και είναι εκπληκτικό για τα μαλλιά και το δέρμα σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Είναι γεμάτο με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για αυτήν την εποχή. Ωστόσο δεν θα πρέπει να καταναλώνετε υπερβολικές ποσότητες.

Μην ξεχνάτε
Τους χειμερινούς μήνες η άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος μας μπορεί να πέσει και να κρυολογήσουμε. Εάν θέλετε να έχετε μία ισχυρή άμυνα έναντι των μικροβίων και των ιών χρειάζεται να καταναλώνετε φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς, σούπες, γλυκοπατάτες και βούτυρο Ghee.

Οι 5 αυτές υπερτροφές με τα πολύτιμα μέταλλα και τις βιταμίνες, που περιέχουν θα σας βοηθήσουν επιπλέον να διατηρήσετε ένα ωραίο δέρμα, αφού καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες.

ΠΗΓΗ foxreport.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being