Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διήμερο κακοκαιρίας και στο βάθος... 20άρια

Διήμερο κακοκαιρίας και στο βάθος... 20άρια

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Διήμερο με άστατο καιρό θα έχουμε σήμερα και αύριο Τετάρτη με κύριο χαρακτηριστικό τη συννεφιά και τις βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Το σκηνικό ωστόσο αναμένεται να αλλάξει ξανά από την Πέμπτη με άνοδο της θερμοκρασίας που θα φτάσει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Οι φθινοπωρινές συννεφιές και οι βροχές θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής ημέρας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Οι βροχές θα είναι περισσότερες κυρίως προς τα Δυτικά αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οπότε θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα προσεγγίσουν τα 6-7 ακόμα και τα 8 μποφόρ τοπικά μέσα στο Αιγαίο. Ο υδράργυρος ανεβαίνει λίγο στους 16 και 18 πιο νότια βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 19 βαθμούς ενώ στη Θεσσαλονίκη στους 15.

Ανεβαίνει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη τις επόμενες ημέρες φαίνεται ότι φεύγει η ψυχρή αέρια μάζα και έρχονται πιο θερμές από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής και της Ιταλίας με αποτέλεσμα ο καιρός να μαλακώσει και θα έχουμε άνοδο του υδραργύρου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από -02 (μείον 2) έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια από 05 έως 21 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί στα βορειοδυτικά.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις αρχικά στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις βραδινές ώρες στη Θράκη όπου πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά της Ηπείρου λίγα χιόνια. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στην κεντρική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και τα νότια 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
 

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από το απόγευμα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
 

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι. Λίγα χιόνια θα πέσουν νωρίς το πρωί στα ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29-11-2023
 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και στα δυτικά έως το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί έως 8 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 και το βράδυ στα βόρειοανατολικά σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές και θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 03 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια από 05 έως 21 βαθμούς Κελσίου και στη νησιωτική χώρα από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30-11-2023

Στα νοτιοανατολικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα το πρωί ισχυρές και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικους 4 με 6 μποφόρ με μικρή ενίσχυση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01-12-2023

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική νησιωτική χώρα όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη 6 τοπικά 7 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 02-12-2023

Στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις