Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ξεσηκωμός για το νέο φορολογικό από εμπόρους, επαγγελματίες, επιστήμονες- Απεργία και "ρολά"

Πάτρα: Ξεσηκωμός για το νέο φορολογικό α...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Η κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο σε εμπόρους, ελεύθερους επαγγελματίες, επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς. Στην Πάτρα στις 22 Νοεμβρίου Σύλλογοι και Σωματεία προχωρούν σε απεργία, ενώ το ΔΣ του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών αποφάσισε για την προσεχή Τετάρτη 22/11/23 το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων.

Παράλληλα έχει προγραμματιστεί απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Γεωργίου, ενώ θα ακολουθήσει πορεία.

Σήμερα εκπρόσωποι εμπόρων και επαγγελματιών παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου ενόψει της απεργίας.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ Δημήτρης Νικολακόπουλος υποστήριξε ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι ενάντια στους μικρούς και μικρομεσαίους εμπόρους και επαγγελματίες. "Είναι ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα αυτών που θέλουν να κλείσουν αυτές τις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις που η κυβέρνηση λέει ότι ειναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας".

 

 

Ο  Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας Αθανάσιος Ζούπας τόνισε ότι "καταδικάζει σε αφανισμό όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες, ειδικά αυτούς που έχουν χαμηλά εισοδήματα. Είναι ένα νοοσχέδιο που εξυπηρετεί τους δυνατούς. Αυτό το νομοσχέδιο θα το πολεμήσουμε γιατί είναι κατάφορα άδικο".

O Γραμματέας της Συντεχνίας Αρτοποιών Πάτρας Κώστας Τηλιγάδης, υπογράμμισε ότι "η κυβέρνηση έδειξε το αληθινό της πρόσωπο μετά τις εκλογές, που δεν ήταν άλλο από τον στρατηγικό στόχο, εδώ και χρόνια, που προσπαθούν να κλείσουν τα μικρομάγαζα".

Ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας ζητά την άμεση απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου, την πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, την άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, ο οποίος θα τροφοδοτεί τις βασικές λειτουργίες της επιχείρησης και τους προμηθευτές της και τη θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους, κατ’ αναλογία όσων ισχύουν για τα φυσικά πρόσωπα.

 

Στην απεργία συμμετέχει και ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Ν. Αχαΐας, ενώ και η ΟΕΒΕΣΝΑ απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για το νέο φορολογικό Νομοσχέδιο. Απόφαση για 24ωρη απεργία έχουν πάρει τα μέλη του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν. Αχαΐας «Ο ΒΑΤΤ», ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Κουρέων – Κομμωτών Μανικιούρ – Πεντικιούρ Ν. Αχαΐας «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ».


Παράλληλα, στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας θα πάρει μέρος και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας.

«Χειρόφρενο» από τα ταξί

 Στο πλαίσιο της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Πατρών και Περιχώρων «Ο Άγιος Χριστόφορος» θα συμμετέχει στην 24ωρη απεργία από τις 05:00 το πρωί της Τετάρτης ως τις 05:00 το πρωί της Πέμπτης. 

Στην Πάτρα, στις 8:30 το πρωί της Τετάρτης θα γίνει προσυγκέντρωση στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο με τα ταξί και θα ακολουθήσει πορεία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να παραδώσουν ψήφισμα. Κατόπιν θα επιστρέψουν πεζοί στο κέντρο της πόλης και θα συμμετέχουν μαζί με τα άλλα σωματεία και την στην κινητοποίηση που θα γίνει στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου.


 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Το  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καταδικάζει το απαράδεκτο φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που επιβαρύνει με νέους φόρους τους μικρούς επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες οδηγώντας χιλιάδες στο λουκέτο. Μάλιστα τη νέα φοροληστεία η Κυβέρνηση επιχειρεί να τη νομιμοποιήσει στο όνομα της «φορολογικής δικαιοσύνης», την ίδια στιγμή που συνεχίζει τις προκλητικές φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες και τους βιομήχανους. 

 Η κυβέρνηση τολμά να αξιοποιεί τη γνωστή μέθοδο του κοινωνικού αυτοματισμού πιάνοντας στο στόμα της τους μισθωτούς. Προσπαθεί να τη βγάλει καθαρή κρύβοντας ότι μισθωτοί και μικροί επαγγελματίες συνεχίζουν να πληρώνουν άδικους φόρους όπως ο ΕΝΦΙΑ όπου καμία κυβέρνηση δεν κατήργησε, συνεχίζουν να πληρώνουν την ακρίβεια στα καύσιμα, στην ενέργεια και σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, συνεχίζουν να πληρώνουν την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Σήμερα, η κυβέρνηση προσπαθεί να αξιοποιήσει τους εργαζόμενους για να δικαιολογήσει την επίθεση της στους επαγγελματίες, αύριο θα τους κλείνει το μάτι για να μην αυξηθεί ο βασικός μισθός, αφού ύπουλα συνδέει τη φορολογία τους με αυτόν.

Ο κοινωνικός αυτοματισμός δε θα περάσει. Μαζί, εργατική τάξη και οι μικροί επαγγελματίες θα δώσουμε τη μάχη ενάντια σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές που με χίλιους δυο τρόπους τσακίζουν καθημερινά το εισόδημα και τη ζωή μας. Βρισκόμαστε στο πλευρό των μικρών επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.

Το ΕΚΠ θα παραβρεθεί στην προγραμματισμένη κινητοποίηση στην πλατεία Γεωργίου, την Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2023 στις 10:30πμ.,  δηλώνοντας την  στήριξη του  στο δίκαιο αίτημα τους  για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

 

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, στέκεται για μια ακόμα φορά στο πλευρό των εργαζομένων, των επαγγελματιών, των μικρομεσαίων και των αυτοαπασχολουμένων, που βιώνουν το βάρος της ληστρικής φορολογικής πολιτικής.

Το νομοσχέδιο της φοροεξόντωσης, έχει στόχο τους αυτοαπασχολούμενους, που έτσι και αλλιώς η κυβέρνηση τους θεωρεί μειονέκτημα και διαρθρωτικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας.

Η Δημοτική Αρχή στηρίζει την 24ωρη απεργία, που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στη διάρκεια της οποίας τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, όπως επίσης, τα αρτοποιεία τα κομμωτήρια, τα καταστήματα εστίασης, ενώ χειρόφρενο τραβούν και τα ταξί.

Θα συμμετέχει και στην προγραμματισμένη συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, στις 10.30 το πρωί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις