Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Καλάβρυτα - Σπήλαιο Λιμνών: Ένα θαύμα της φύσης στα έγκατα της ελληνικής γης

Καλάβρυτα - Σπήλαιο Λιμνών: Ένα θαύμα τη...

Το Σπήλαιο των Λιμνών είναι πράγματι ένα θαύμα της φύσης

Όλοι κάποια στιγμή έχουμε ακούσει αποθεωτικά σχόλια για το περίφημο Σπήλαιο των Λιμνών στα Καλάβρυτα, είτε το έχουμε επισκεφθεί μέχρι σήμερα, είτε όχι.

Σε περίπτωση που δεν το έχετε κάνει ακόμα, πάντως, θα πρέπει να τονίσουμε πως αξίζει δίχως την παραμικρή αμφιβολία να το συμπεριλάβετε στα άμεσα ταξιδιωτικά σας σχέδια, καθώς πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία σε έναν «μαγικό» κόσμο κάτω από την επιφάνεια της γης.

 Το Σπήλαιο των Λιμνών είναι πράγματι ένα θαύμα της φύσης. Αποτελείται από τρία επίπεδα-κάτι που το ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα σπήλαια της χώρας- και είναι γεμάτο ήρεμες λίμνες «αγκαλιασμένες» από εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες, ενώ τις εντυπώσεις κλέβουν στο εσωτερικό του οι απόκρυφες στοές και δαιδαλώδεις διάδρομοι.

Πέρα, όμως, από την απίστευτη ομορφιά και ιδιαιτερότητά του, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι πληροφορίες που αφορούν στο Σπήλαιο των Λιμνών. Ανακαλύφθηκε μόλις το 1964 τυχαία από κατοίκους της περιοχής, ενώ η πρώτη επιστημονική αποστολή σε αυτό ολοκληρώθηκε το 1965 και έγινε από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύνδεσμο με τη συμμετοχή τόσο Ελλήνων, όσο και διεθνούς φήμης σπηλαιολόγων. Σημειώνεται πως το τμήμα του σπηλαίου που δεν βρέχεται από κάποια από τις λίμνες του, ήταν γνωστό από πιο παλιά.

 Για το κοινό έγινε επισκέψιμο το 1990, παρά το γεγονός πως η εξερεύνηση του βάθους του είχε ξεκινήσει το 1980. Το εντυπωσιακό είναι πως μέχρι σήμερα έχουν εξερευνηθεί μόνο (!) 500 μέτρα βάθους. Ευτυχώς, οι έρευνες δεν σταμάτησαν ποτέ κι έτσι είναι βέβαιο πως έχουμε πολλά ακόμα να μάθουμε για το συγκεκριμένο θαύμα της φύσης.

Πώς φτάνουμε στο Σπήλαιο των Λιμνών

Το σπήλαιο βρίσκεται σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από τα Καλάβρυτα, στο χωριό Καστριά, σε υψόμετρο 827 μέτρων, με τον δρόμο που οδηγεί σε αυτό να περνάει πολύ κοντά από την τεχνική του είσοδο.

Στο εσωτερικό του, μπαίνει κανείς από μια τεχνητή σήραγγα η οποία οδηγεί κατευθείαν στο δεύτερο επίπεδο, το μοναδικό από τα τρία που είναι επισκέψιμα για το κοινό. Θα περιπλανηθείτε ανάμεσα στις λίμνες του σπηλαίου από υπερυψωμένες γέφυρες που έχουν τοποθετηθεί στον χώρο, ενώ είναι βέβαιο ότι βγαίνοντας από αυτό θα έχετε ζήσει μια μοναδική εμπειρία που θα θυμάστε για πολύ καιρό.

Λόγω της θέσης του, μια επίσκεψη στο Σπήλαιο των Λιμνών μπορεί να συνδυαστεί με μια εξόρμηση στα άκρως χειμερινά Καλάβρυτα αλλά και την ευρύτερη περιοχή, η οποία έχει να σας χαρίσει περιπάτους με φόντο μοναδικά τοπία και must-visit αξιοθέατα.

Αν ακόμα έχετε τις αμφιβολίες σας, σκεφτείτε πως δεν είναι διόλου τυχαίο το γεγονός ότιπαγκόσμιοι ταξιδιωτικοί οδηγοί το έχουν συμπεριλάβει στα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε κάποιος να επισκεφθεί με τον ερχομό του στην Ελλάδα…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life