Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Στερεοτυπάκια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ανοίγουμε το κόμμα στην κοινωνία

Ανοίγουμε το κόμμα στην κοινωνία

Του Θέμη Μπάκα

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναδείχθηκε από τη βάση, με ευρεία πλειοψηφία, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και με την εντολή να τον μετατρέψει σε μια μεγάλη προοδευτική παράταξη.

Δυστυχώς, όμως, αν και στην πορεία αυτή δεν περισσεύει καμία και κανένας, κάποιοι με εμποτισμένη μια ιδιοκτησιακή αντίληψη για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όχι μόνο δεν σεβάστηκαν την λαϊκή εντολή στο πρόσωπο του νέου προέδρου, αλλά την υπονόμευσαν με αήθη τρόπο και με καταδικασμένες από την κοινωνία πρακτικές.

Στη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής εμφανίστηκαν «ομαδάρχες», στελέχη που έχουν τιμηθεί από τα μέλη και τους ψηφοφόρους, στελέχη που ο κόσμος βάσισε τις ελπίδες του και σε αυτούς, στελέχη που μπορεί να ύψωναν το αίσθημα της ενότητας μέσω κειμένων, σκέψεων και συμβουλών, αλλά σύμφωνα με τα πεπραγμένα τους το Σαββατοκύριακο φαίνεται να αποσκοπούσαν μέσω αυτού, στη συγκεκριμένη συγκυρία, σε προσωπικά οφίτσια, σε ατομικές επιδιώξεις και επιτυχίες.

Η αποχώρηση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι μια αναμενόμενη για τους προοδευτικούς πολίτες εξέλιξη, οι οποίοι στρέφουν παράλληλα την προσοχή τους στα στελέχη που άλλοτε αναφέρουν ότι αποχωρούν και άλλοτε μένουν, αναρωτώμενοι εν τέλει αν θα μείνουν, κατανοώντας – σεβόμενοι την ευρεία πλειοψηφία και την εντολή των μελών- την αναγκαιότητα για τη συγκρότηση μιας  μεγάλης προοδευτικής παράταξης.

Χωρίς πλέον τις συμπεριφορές του παρελθόντος που μας κόστισαν ακριβά, μακριά από προσωπικές στρατηγικές και σκοπιμότητες, προχωράμε για να κτίσουμε σταδιακά μια ουσιαστική, προγραμματική και βιωματική σχέση, που θα πρέπει να συνδέει ένα κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς με τον κόσμο που εργάζεται και παράγει στη βάση της κοινωνίας: τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους, αλλά και τους νέους που πλέον δεν έχουν καμία ελπίδα για το μέλλον τους και φεύγουν στο εξωτερικό, αναζητώντας μια καλύτερη και δικαιότερη ζωή.

Πάμε για να κατεβάσουμε το κόμμα στην κοινωνία και να βάλουμε την κοινωνία πάνω από το κόμμα.

Πάμε για να καλλιεργήσουμε και πολύ περισσότερο να κυνηγήσουμε ένα όραμα, για μια Αριστερά της εμπειρίας και της γνώσης, της δημιουργίας και της παραγωγής, που θα συμπαρασύρει την κοινωνία σε ένα μέλλον ευημερίας, προόδου και δικαιοσύνης. 

Τηρώντας την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα, βάζουμε τέλος σε νοοτροπίες που μας ζημίωσαν, εμπιστευόμαστε νέα πρόσωπα, προχωράμε σε τομές, σε νέους συσχετισμούς με συλλογικές διεργασίες.

Κλείνοντας έναν ιστορικό κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ανοίγοντας έναν νέο κύκλο, πιο σημαντικό.

Ανοίγουμε τον κύκλο μιας σύγχρονης, αυτοδύναμης, Αριστεράς, που θα αγκαλιάσει όλους τους προοδευτικούς, δημοκρατικούς πολίτες, που θα διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας στις επόμενες εκλογές.

 

ΣΣ: Ο Θέμης Μπάκας είναι πολιτευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις