Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Τα 50 καλύτερα γλυκά στον κόσμο - Ανάμεσά τους 2 ελληνικά

Τα 50 καλύτερα γλυκά στον κόσμο - Ανάμεσ...

Λίστα για γλυκατζήδες!

Τα Χριστούγεννα απέχουν αρκετά, αλλά μερικοί από εμάς σκεφτόμαστε ήδη τα μελομακάρονα!

Το ίδιο και ο ταξιδιωτικός διαδικτυακός οδηγός Taste Atlas, που τα κατατάσσει στη θέση 34των 50 καλύτερων γλυκών παγκοσμίως.

 «Αν και θεωρείται ότι προέρχονται από την αρχαία Φοινίκη, τα μελομακάρονα αποτελούν ένα παραδοσιακό ελληνικό χριστουγεννιάτικο κέρασμα. Αυτά τα νόστιμα μπισκότα από σιμιγδάλι είναι παραδοσιακά αρωματισμένα με μέλι, ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα, ελαιόλαδο και μερικές φορές κονιάκ. Αμέσως μετά το ψήσιμο, τα μελομακάρονα μπισκότα περιχύνονται με σιρόπι και στη συνέχεια πασπαλίζονται με αλεσμένα καρύδια. Αν και ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ένα άλλο ελληνικό κέρασμα που ακούει στο όνομα φινίκια αναφέρεται σε ένα ελαφρώς διαφορετικό επιδόρπιο, που περιστασιακά τηγανίζεται και σερβίρεται χωρίς καρύδια, σήμερα και οι δύο ονομασίες χρησιμοποιούνται εναλλακτικά», γράφει το Taste Atlas.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι γαλλικές κρέπες, στη 2η θέση είναι το βραζιλιάνικο μπομποκάδο, στην 3η θέση το περουβιανό κέζο ελάδο, στην 4η θέση το τιραμισού και στην 5η θέση η κρεμ μπρουλέ.

 Στη θέση 37 είναι άλλο ένα αγαπημένο ελληνικό γλυκό, το γαλακτομπούρεκο! Το διεθνές μέσο σχολιάζει: «Αυτό το ελληνικό επιδόρπιο αποτελείται από πολλά φύλλα, πασπαλισμένα με λιωμένο βούτυρο και συνδυάζονται με ελαφριά κρέμα σιμιγδάλι. Αφού ψηθεί και παγώσει καλά, το γλυκό παραδοσιακά περιλούζεται με πορτοκάλι, ζαχαρούχο σιρόπι. Αυτό το κλασικό ελληνικό γλυκό βρίσκεται συνήθως σε ζαχαροπλαστεία και παραδοσιακές ταβέρνες σε όλη τη χώρα».

 Η λίστα:

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life