Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γάζα: Νέο χτύπημα στον καταυλισμό της Τζαμπάλια – Πολλοί οι νεκροί

Γάζα: Νέο χτύπημα στον καταυλισμό της Τζ...

Ο προσφυγικός καταυλισμός Τζαμπάλια στη Γάζα χτυπήθηκε εκ νέου σήμερα, Τετάρτη (1/11), σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι, ο ισραηλινός στρατός χτύπησε εκ νέου σήμερα τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου αρκετές δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό που έγινε χθες, Τρίτη.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του παλαιστινιακού εδάφους, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς, δήλωσε ότι αυτός ο νέος βομβαρδισμός “σκότωσε ολόκληρες οικογένειες”.

Παρότι κανένας απολογισμός από ανεξάρτητη πηγή δεν είναι δυνατός επί του παρόντος, το πλήγμα προκάλεσε τεράστια καταστροφή στον καταυλισμό όπου αρκετά κτίρια καταστράφηκαν, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το AFPTV, η τηλεόραση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Επτά όμηροι νεκροί από τον χθεσινό βομβαρδισμό στη Τζαμπάλια
Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ-Κάσαμ, ανακοίνωσε ότι 7 πολίτες όμηροι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν τον πυκνοκατοικημένο καταυλισμό προσφύγων Τζαμπάλια στη Λωρίδα της Γάζας την Τρίτη (31/10), ανάμεσά τους και τρεις κάτοχοι ξένων διαβατηρίων.

“Θάνατος επτά πολιτών κρατουμένων, εκ των οποίων τρεις κάτοχοι ξένων διαβατηρίων, κατά την σφαγή στην Τζαμπάλια χθες,”, αναφέρεται σε μήνυμα των Ταξιαρχιών Εζεντίν Αλ-Κάσαμ στο Telegram.

Υπενθυμίζεται ότι Παλαιστίνιοι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον 50 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό στην Τζαμπάλια. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, στόχος των βομβαρδισμών ήταν η εξόντωση στρατιωτικού διοικητή της Χαμάς. Συγκεκριμένα, ανακοίνωση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) ανέφερε ότι το χτύπημα των μαχητικών αεροσκαφών στη Τζαμπάλια, το μεγαλύτερο προσφυγικό στρατόπεδο της Γάζας, σκότωσε τον Ιμπραχίμ Μπιάρι, έναν διοικητή της Χαμάς που είχε κομβική θέση στον σχεδιασμό και την εκτέλεση της επίθεσης.

Στην Αίγυπτο οι πρώτοι Παλαιστίνιοι τραυματίες
Μια πρώτη ομάδα ξένων ή Παλαιστίνιων διπλής υπηκοότητας, αποτελούμενη κυρίως από γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους από τη Λωρίδα της Γάζας, που βομβαρδίζεται αδιάκοπα από τον ισραηλινό στρατό, έφτασε στην Αίγυπτο από το πέρασμα της Ράφα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε Αιγύπτιος αξιωματούχος που διατήρησε την ανωνυμία του.

Κάτοχοι ξένων διαβατηρίων ή Παλαιστίνιοι με διπλή υπηκοότητα, έλαβαν την άδεια να εισέλθουν στον σταθμό της Ράφα νωρίς το πρωί, αφού ανακοινώθηκε ότι ο σταθμός θα ανοίξει για να περάσουν περί τους 90 Παλαιστίνιοι τραυματίες και 545 ξένοι και διπλής υπηκοότητας Παλαιστίνιοι.

Σύμφωνα με τις κυβερνήσεις άλλων χωρών, υπήκοοι 44 χωρών, ανάμεσά τους εργαζόμενοι 28 υπηρεσιών, οργανισμών ή μη κυβερνητικών οργανώσεων βρίσκονται στην Λωρίδα της Γάζας, όπου 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι προσπαθούν να επιβιώσουν κάτω από τις βόμβες, χωρίς νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, τηλεφωνικές επικοινωνίες, ίντερνετ και σχεδόν χωρίς τρόφιμα εξαιτίας της “καθολικής πολιορκίας” που έχει επιβληθεί από το Ισραήλ έπειτα από τον 16χρονο αποκλεισμό.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις