Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σύλλογος Ελλιμενιζομένων Mαρίνας Πατρών: Γι αυτό η μαρίνα είναι σε άθλια κατάσταση

 Σύλλογος Ελλιμενιζομένων Mαρίνας Πατρών...

Η άποψη του συλλόγου για την εικόνα της μαρίνας

Στα όσα διατυπώθηκαν από τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και τον αντιδήμαρχο έργων υποδομής του δήμου Πατρέων Χρήστος Κορδάς σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη μαρίνα απαντά ο σύλλογος Ελλιμενιζομένων Mαρίνας Πατρών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

"Χθες, ο Κος Κορδάς έβγαλε ενα βίντεο σχετικά με τη Μαρίνα και στην συνέχεια προέτρεψε να περιμένουμε να ανέβει και το δεύτερο βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο δημαρχος.Το δευτερο μέρος δεν ήταν τίποτα παραπάνω κατα την αποψή μας, από δημόσιες εξαγγελίες με προεκλογικά "ΘΑ" του κ Δημαρχου για τη Μαρίνα στο οποίο οφείλουμε να απαντήσουμε δημόσια και να βάλουμε τα πράγματα στην σωστή σειρά.

Οι διαχρονικές και εύλογες διαμαρτυρίες των μελών του συλλόγου για την εγκατάλειψη και την άθλια εικόνας της Μαρίνας, οδήγησαν στην αρχή του καλοκαιριού σε συνάντηση με το δήμαρχο Πατρέων. Επαγγελματίες με σκάφη αναψυχής,σχολές ιστιοπλοΐας, ερασιτέχνες και επαγγελματίες αλιείς ένωσαμε τις φωνές μας και διεκδικήσαμε το αυτονόητο.Ο δήμος να αποκαταστήσει τα σπασμένα ξύλα της μεσαίας λεκάνης της Μαρίνας που καταστράφηκε από τον Ιανο΄ώστε να μη χαθεί η σεζόν και του 2023. Θέλοντας να συνεισφέρουμε τα μέγιστα μετά από προτροπή του δημάρχου επανήλθαμε με προσφορά για την αποκατασταση των σπασμένων εξεδρών με συνολικό κοστος 19.800 ευρω,συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ , για τις τρεις ξυλινες εξέδρες της μεσαίας λεκάνης.

Αυτές ήταν που καταστραφηκαν απο τον Ιανό το 2021 και αυτές ηταν που έπρεπε να αποκατασταθούν άμεσα.

Όπως κατανοούν οι συμπολίτες μας το ποσό αυτο είναι τόσο χαμηλό που θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή που ο Ιανος τις κατέστρεψε ,να είχε διατεθεί από το δήμο για αποκατάσταση δεδομένου ότι τα τέλη ελλιμενισμού που εισπράττονται έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα. Είναι ασυγχώρητο για 19.800 ευρω να διατηρείται η εικόνα αθλιοτητας και ο δημος να περιφρονει τους επαγγελματίες της Μαρίνας από το 2021 ως σήμερα.

Αντί ο δημος ομως να επισκευασει τις εξεδρες τι συνέβει; Ο δήμος πλήρωσε 40.000 !!! για μελέτη η οποία στόχο θα είχε να επισκευαστούν μόνο οι πλωτές μπροστα στο θεατρακι χωρίς να περιλαμβάνουν αυτές που εσπασαν απο τον Ιανό στη μεσαία λεκάνη. Γεγονός ακατανόητο το να μην προβλέπεται αποκατάσταση της μεσαία λεκάνης που κατέστρεψε ο Ιανός αλλα μόνο οι πλωτές,οι οποίες είχαν καταστραφεί από παλαιότερη κακοκαιρία. Δηλαδή με απλά λόγια πληρώσαμε μελέτη για να επισκευαστεί η μισή μαρίνα. Αυτό το επιβεβαιώνει και το βίντεο του δημάρχου που λέει δημόσια ότι μόνο οι πλωτές θα επισκευαστούν.

Το τραγικό όμως δεν σταματάει εδώ.Το κρατος ενέκρινε στο δημο περίπου 700.000 ευρώ για να υλοποιήσει τη μελέτη των πλωτων. Ελα όμως που η μελέτη έχει τόσο υψηλά στάνταρ που τα 700.000 δεν αρκούν και για αυτό οι διαγωνισμοί για την υλοποίηση της (μισης) Μαρίνας ως σημερα δεν είχαν ενδιαφέρομενο..Για να κατανοήσει ο απλός πολίτης τι σημαίνουν τα υψηλά στάνταρ , στη ρηχή μας Μαρίνα που έχει βαθος 2,5 μετρα δεν μπορούν να προσεγγίσουν μεγάλα πλοία ώστε να απαιτούνται τόσο ακριβές και βαριές κατασκευές.Παρόλα αυτά ο δήμαρχος ισχυρίζεται ότι βρήκε μειοδότη και θα νομιμοποιήσει μεχρι και τα αυθαιρετα ώστε να φτιαχτεί μέχρι και βενζιναδικο μέσα.Αν σκεφτείτε ότι ένας απλός ποδηλατοδρομος σε 2 τετραετίες ακόμα δεν εχει παραδοθεί, δε μπορούμε να φανταστουμε πως και πότε θα υλοποιηθούν οι προτάσεις για τόσο σύνθετες εξαγγελίες που περιλαμβάνουν μέχρι και νέο θαλάσσιο βραχίονα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ακόμα και για αυτή την περίπτωση των πλωτών εξεδρών μας ζητήθηκε από το δήμαρχο και καταθέσαμε ρεαλιστική πρόταση υλοποίησης στα 330.000 ευρώ ώστε να εξυπηρετηθούν με ασφάλεια όλα τα σκάφη που είναι ικανά να προσεγγίσουν και να δέσουν στη Μαρίνα. Με την πρόταση αυτή τα 700.000 έφταναν και περίσσευαν. Που καταλήγουμε με βάση όλα τα παραπάνω;
Η σεζόν για μια ακόμα φορά χάθηκε για τους επαγγελματίες θαλάσσης και πλέον ο κόσμος θα τραβήξει τα σκάφη του στη Λευκάδα,τη Ναυπακτο και το Αίγιο στερώντας πόρους από την τοπική οικονομία αλλά και το δήμο. Γιατί ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δακτυλό μας. Ο δημάρχος βγήκε πρόσφατα με σλόγκαν ότι το ενα ευρώ το κάνει δέκα , αλλά στην περίπτωση της μαρινας τα δέκα ευρώ τα έκανε ενα.Γιατί αν είχε διαθέσει τα 19.800 το 2021, θα τα είχε μαζέψει πολλαπλάσια αν ολα αυτά τα χρόνια ο κόσμος ελλιμενιζε τα σκάφη και τις βάρκες του και θα είχε αποκαταστήσει τη μεσαία λεκάνη η οποία αποτελεί και τη βιτρίνα του παραλιακού μετώπου.
Μετά τις σημερινές εξαγγελίες του δημάρχου θα πρέπει να κοιτάξουμε την αλήθεια κατάματα. Η αλήθεια είναι ότι εξαγγέλλεται ένα φαραωνικό έργο που η αναγγελία του και μόνο πήρε τρία χρόνια για να γίνει και συμπτωματικά έγινε λίγες μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές. Δε μπορούμε καν να υποθέσουμε πόσο θα διαρκέσει η υλοποίηση του.Το αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ότι ο επόμενος δήμαρχος θα παραλάβει μια σπασμένη,αθλια και παρατημένη Μαρίνα , σύνθεση μιας εικόνας που μόνο σε χωρες του τρίτου κόσμου μπορούμε να συναντήσουμε.Σα σύλλογος ελλιμενιζομένων θα είμαστε πάντα παρόντες ώστε να συμβάλλουμε όπου μας ζητηθεί, για την καλύτερη εικόνα του θαλάσσιου μετώπου και την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας ,μακριά από κάθε είδους συμφέροντα και μικροπολιτικές τακτικές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις