Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Επιστολή του πρώην επιθεωρητή δασών Θεόδωρου Πολίτη στον πρωθυπουργό

Πάτρα: Επιστολή του πρώην επιθεωρητή δασ...

Τι αναφέρει

Την παρακάτω επιστολή έστειλε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Θεόδωρος Πολίτης, δασολόγος και πρώην επιθεωρητής δασών και επί 12 χρόνια Νομαρχιακός Σύμβουλος Αχαΐας με τη Ν.Δ.. 

Ο κ. Πολίτης αναφέρει: 

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Με την παρούσα δημόσια επιστολή μου, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να δώσετε τη δέουσα προσοχή στα ακόλουθα σημεία:

Αρχικά θα ήθελα να σας παροτρύνω, να συμβουλευτείτε το φάκελο δημιουργίας του τότε νέου φορέα «ΔΑΣΟ», που είχε συστήσει μέσα στη Δασική Υπηρεσία ο Αείμνηστος Πατέρας σας το 1992, τον οποίο φορέα κατέστησε υπεύθυνο για την πρόληψη και κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών, καθώς τα συγκεκριμένα αντικείμενα είναι αλληλένδετα και δεν γίνεται να «χρεώνονται» σε διαφορετικούς φορείς του Δημοσίου.

Παράλληλα αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω πως οι Δασολόγοι της χώρας μας, φοιτούν πέντε έτη στο Πανεπιστήμιο τη συνολική διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων συμπεριλαμβανομένου και των δασικών πυρκαγιών. Ο εκάστοτε Δασάρχης μαζί με το Δασικό Προσωπικό, βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους μέσα στο δασικό οικοσύστημα της περιοχής ευθύνης των, με συνέπεια να γνωρίζουν πολύ καλά τις όποιες ευκολίες, πολλώ μάλλον και τις όποιες δυσκολίες, μπορεί να προκύψουν κατά τη διαχείριση αυτών, με αποτέλεσμα να δύνανται να λάβουν και ορθές αποφάσεις, βασιζόμενοι πάντα στις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.

Στο συγκεκριμένο σημείο θα ήθελα να επισημάνω, πως όλα αυτά τα χρόνια, υπήρξε ραθυμία από την πλευρά όλων των Πολιτικών Ηγετών της χώρας μας, προκειμένου να διορθωθεί το «ατόπημα» της διάσπασης των αντικειμένων της πρόληψης και της κατάσβεσης.

Τα τελευταία 20 χρόνια στην πατρίδα μας τα δασικά οικοσυστήματα δοκιμάστηκαν από καταστροφικές δασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων επιτρέψτε μου να ξεχωρίσω τρεις. Το 1998 σε δασική φωτιά  στην Αττική έχασαν τη ζωή τους 4 Πυροσβέστες. Το 2007 έχασαν τη ζωή τους σε  δασική φωτιά στην Ηλεία 37 συνάνθρωποί μας, λόγω εσφαλμένης εκτίμησης των υπευθύνων της πορείας του μετώπου της πυρκαγιάς και τέλος το 2018 στην πυρκαγιά στο Μάτι έχασαν της ζωή τους 104 συνάνθρωποί μας, λόγω και πάλι εσφαλμένων εκτιμήσεων των εμπλεκόμενων φορέων.

Μετά τα όσα συνέβησαν κατά το παρελθόν και όσα συμβαίνουν και φέτος, σας παρακαλώ πριν λάβετε οποιαδήποτε απόφαση, να καλέσετε τους Καθηγητές του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να σας ενημερώσουν για το αντικείμενο των δασικών πυρκαγιών, ώστε οι όποιες αποφάσεις σας να είναι υπέρ του Εθνικού Συμφέροντος και όχι υπέρ πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Τέλος, θα ήθελα να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας να χρηματοδοτήσετε μέσω του ΤΑΙΠΕΔ παρεμβάσεις πρόληψης δασικών πυρκαγιών, καθώς και αναδασώσεις καμένων δασικών εκτάσεων, σε περιοχές άμεσης προτεραιότητας, όπως αυτές έχουν υποδειχθεί από τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά από πολλά χρόνια κρατικής απραξίας στους ανωτέρω τομείς, πρωτοβουλία η οποία καλό θα ήταν να λάβει παραπάνω δημοσιότητα, ώστε να μαθευτεί στο γενικότερο πληθυσμό της χώρας μας.

Με τιμή,

Θεόδωρος Ε. Πολίτης

Δασολόγος

Πρώην Επιθεωρητής Δασών Δυτικής Ελλάδος

και επί 12 χρόνια Νομαρχιακός Σύμβουλος Αχαΐας με τη Ν.Δ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις