Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ενωμένοι, με το βλέμμα στο μέλλον και στην υπηρεσία της κοινωνίας

Ενωμένοι, με το βλέμμα στο μέλλον και στ...

Του Θέμη Μπάκα

Οι επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν πρέπει να εκληφθούν, απλώς, σαν μια εσωκομματική διαδικασία, η οποία αφορά αποκλειστικά ένα κόμμα.

Είναι κάτι πολύ παραπάνω. Πρόκειται για το διακύβευμα του μέλλοντος του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να εκφράσει ενωτικά, η αναγέννηση του οποίου είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία.

 

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την ανάγκη τολμηρής ανανέωσης στο στελεχιακό μας δυναμικό, από τη κορυφή μέχρι τη βάση, δείχνοντας εμπιστοσύνη σε νέους ανθρώπους. Ότι πρέπει να βάλουμε τέλος σε νοοτροπίες που μας κόστισαν ακριβά, και το γεγονός ότι ο χρόνος, προκειμένου να δουλέψουμε μεθοδικά με στόχο την ανασυγκρότησή μας, δεν είναι απεριόριστος.

Να σταθούμε στο ύψος του ρόλου που παρά την ήττα μας, μας ανέθεσαν εκ νέου οι πολίτες. Της βασικής δύναμης που μπορεί να σταθεί απέναντι στην δεξιά και στην άκρα δεξιά και να ασκήσει αποφασιστική προγραμματική αντιπολίτευση.

Αλλά, ταυτόχρονα, πρέπει να προχωρήσουμε στις απαραίτητες τομές για να ανοίξει σύντομα και δυναμικά ένας καινούργιος κύκλος, ακόμη πιο ελπιδοφόρος. Για να αντιμετωπίσουμε τους ορατούς κινδύνους για τη δημοκρατία. Για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για νέους συσχετισμούς, υπέρ της προόδου και της δικαιοσύνης.

Ανεξαρτήτως του προσώπου που θα διαδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι επιβάλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να γίνει η ψυχή της προοδευτικής, δημοκρατικής παράταξης. Μια παράταξη που θα εκτείνεται από την Αριστερά έως το προοδευτικό Κέντρο.

Με άλλα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως πολιτικός προερχόμενος από την κοινωνία, πρέπει να σχηματοποιήσει όλο το πλέγμα των προοδευτικών πολιτών και των προοδευτικών παραδόσεων του λαού μας, με γνώμονα το καταστατικό του, το οποίο δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, καθώς ορίζει ρητά ότι είμαστε το σπίτι κάθε προοδευτικού πολίτη.

Οι πολίτες κάθε παραγωγικής τάξης, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, της αγροτικής οικονομίας και του πρωτογενούς τομέα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, κάθε κοινωνική ομάδα και κυρίως οι νέοι μας, δεν μπορεί παρά να είναι αναπόσπαστο μέρος του οραματικού και προγραμματικού μας σχεδίου και μέσα στις συμμαχίες που πρέπει να χτίσουμε, ώστε να βαδίσει η Ελλάδα στον δρόμο της δικαιοσύνης, της περιβαλλοντικής ισορροπίας, των ίσων ευκαιριών, της δημοκρατίας και της ανάπτυξης.

Ως εκ τούτου, υπό το πρίσμα αυτό, θα απευθυνόμαστε στην κοινωνία, ως γέννημα-θρέμμα της, έχοντας την απαιτούμενη ευελιξία να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της και να αναπροσαρμοζόμαστε στις προκλήσεις της εποχής μας, καταθέτοντας έναν σύγχρονο, προγραμματικό – κυβερνητικό λόγο, με υλοποιήσιμες προτάσεις για την έμπρακτη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

 

ΣΣ: Ο Θέμης Μπάκας είναι πολιτευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις