Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας στο ΝΑΤΟ για τις ευχές στην Άγκυρα

Διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας στο ΝΑΤΟ...

Ανάλογο μήνυμα είχε αναρτήσει και πέρυσι το ΝΑΤΟ, όμως το διέγραψε μετά την έντονη αντίδραση της Αθήνας

Γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ για τις ευχές στην Άγκυρα από τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ.
Πιο αναλυτικά, σε γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ προχώρησε, κατόπιν σχετικών οδηγιών, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αναφορικά με την ευχές του νατοϊκού στρατηγείου χερσαίων δυνάμεων στην Άγκυρα.

H ΝΑΤΟϊκή Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM), με έδρα τη Σμύρνη, ανάρτησε στο λογαριασμό της στην πλατφόρμα "Χ" (πρώην Twitter), συγχαρητήριο μήνυμα στην Τουρκία με αφορμή τον εορτασμό της λεγόμενης «Ημέρας της Νίκης», της επετείου δηλαδή που συμπίπτει με την ήττα των ελληνικών δυνάμεων στη Μικρά Ασία το 1922.

Έβαλε πάλι το «χέρι» του ο Στόλτενμπεργκ, το ΝΑΤΟ συγχαίρει ξανά την Τουρκία για τη νίκη της επί της Ελλάδας
Για δεύτερη χρονιά το NATO υποπίπτει στο ίδιο... ατόπημα: το νατοϊκό στρατηγείο της Σμύρνης δίνει συγχαρητήρια στην Τουρκία για τη σημερινή «Ημέρας Νίκης», με την οποία τιμάται η νίκη του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων στην τελευταία μάχη του μετώπου πριν ξεκινήσει η Μικρασιατική Καταστροφή.

Συγχαρητήριο μήνυμα στην Τουρκία, με αφορμή τους εορτασμούς για την εθνική εορτή της 30ής Αυγούστου, με την οποία οι «γείτονες» γιορτάζουν την επικράτησή τους στην τελευταία μάχη της Μικρασιατικής Εκστρατείας, στο Ντουμπλουπινάρ, κοντά στο Αφιόν Καραχισάρ, στέλνε το στρατηγείο του NATO στη Σμύρνη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ (LANDCOM), με αφορμή τη σημερινή επέτειο, εκφράζει ευχές για ευτυχισμένη «Ημέρα Νίκης». Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί, σημειώνεται στο ίδιο μήνυμα.

Παρόμοια ανάρτηση έκανε και πέρσι το ΝΑΤΟ, την οποία «κατέβασε» μετά την αντίδραση της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα του υπουργείου Εξωτερικών. Εξάλλου, και ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενγμπεργκ έχει κάνει στο παρελθόν διάφορες unfair ενέργειες προς την Ελλάδα, η οποία είναι επίσης μέλος της Συμμαχίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις