Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γιώργος Ρώρος: "Εσωτερικές αλλαγές με νόημα!"

Γιώργος Ρώρος: "Εσωτερικές αλλαγές ...

Τι αναφέρει για την "Τροποποίηση-Αντικατάσταση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Πατρέων"

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Γιώργου Ρώρου "Ώρα Πατρών" αναφέρει:

 

Με θέμα "Τροποποίηση-Αντικατάσταση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Πατρέων" που έφερε η Δημοτική αρχή το Φεβρουάριο του 2023, επιχειρηματολόγησε ότι θα βοηθήσει την εύρυθμη λειτουργία των οργανικών μονάδων του Δήμου.
Δε θα είχε αντίρρηση η παράταξή μας, Ώρα Πατρών, να το ψηφίσει εάν είχε προηγηθεί ουσιαστικός, πειστικός, διάλογος με τους φορείς και τους πολίτες της πόλης και όχι να αποτελεί μία μονομερή πρόταση της δημοτικής αρχής με διάλογο κατ' επιλογή φορέων και συλλόγων της αρεσκείας της.
Η πίεση και το βεβιασμένο του θέματος μας οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ένα προεκλογικό παιχνίδι ελέγχου των υπηρεσιών του Δήμου.
Προτείναμε διάλογο και τη σύγκληση της Επιτροπής Διαβούλευσης, ένα σπουδαίο θεσμικό όργανο, απαξιωμένο από τη δημοτική αρχή που συμμετέχουν όλοι οι φορείς. Επιστημονικοί, επαγγελματικοί, πολιτιστικοί σύλλογοι, εργαζόμενοι, Εργατικό Κέντρο κ.α.
Η Δημοτική αρχή διακατεχόμενη από το άγχος των εκλογών, υπερψήφισε την πρότασή της, αν και τους επισημάναμε ότι πολλές από τις διατάξεις προσέκρουαν στο νόμο.
Δεν διαψευστήκαμε, γιατί το συγκεκριμένο θέμα επανήλθε προς έγκριση στο Δημοτικό συμβούλιο με τροποποιήσεις, αφού απορρίφθηκε η αρχική πρόταση από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια διότι προσέκρουαν οι αλλαγές στο νόμο.
Και πάλι η δημοτική αρχή το υπερψήφισε χωρίς να εξαντληθεί ο διάλογος.
Λίγο πριν από τις εκλογές ξεκίνησαν οι αλλαγές, οι καταργήσεις, οι μετονομασίες και αναμορφώσεις, διασπάσεις Διευθύνσεων, συστάσεις νέων.
Φυσικά οι αλλαγές απαιτούν, μεταθέσεις και μετακινήσεις προσωπικού.
Έγιναν αυτά με τη συγκατάθεση και σύμφωνη γνώμη των υπαλλήλων; Προφανώς όχι.
Το κλίμα που υπάρχει στο Δήμο Πατρέων είναι δυσανασχέτηση και δυσαρέσκεια αρκετών υπαλλήλων αφού το μέτρο, η αξιολόγηση και προπάντων η αξιοκρατία έχει χαθεί από τη Δημοτική αρχή Πελετίδη.
Σε αρκετές βέβαια περιπτώσεις χρυσώνουν το χάπι της "απομάκρυνσης" των υπαλλήλων με τη λογική της δήθεν αναβάθμισης τους...
Έτσι έχουν δημιουργηθεί αυτοτελή τμήματα με έναν προϊστάμενο, χωρίς υπαλλήλους ή με έναν υπάλληλο... τι υπηρεσίες αλήθεια θα προσφέρουν τα τμήματα αυτά;
-Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας... ένας προϊστάμενος με έναν υπάλληλο.
-Αυτοτελές Γραφείο Εσωτερικού Ελέγχου με έναν μόνο...προϊστάμενο..
-Τμήμα Οργάνωσης Προτύπου μόνο προϊστάμενος.
Ρωτάμε:
-Γιατί καταργήθηκε η Διεύθυνση Εξυπηρέτησης πολιτών με πετυχημένο έργο και θετικές κριτικές από τους πολίτες;
-γιατί το Δημοτολόγιο συνεχίζει να στελεχώνεται από αναπληρωτή προϊστάμενο;
-Γιατί μετακινήθηκε τμηματάρχης από τη Διεύθυνση Παιδείας δια βίου μάθησης και Κοινωνικής Πρόνοιας στο τμήμα Κτηνοτροφίας και Αλιείας!!!!;
-Γιατί μετακινήθηκε η μοναδική προϊσταμένη με κρίσεις, των 5 ΚΕΠ σε νεοσύστατο τμήμα χωρίς υπαλλήλους;
-Γιατί διασπάστηκε η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού Έργου σε δύο διευθύνσεις;
Υπήρξε υποβάθμιση των τμηματαρχών;
-Γιατί η Διεύθυνση Πρασίνου και Ενέργειας δεν προχωρά σε πλήρωση των θέσεων με κρίσεις και διατηρείται Αναπληρωτής Διευθυντής;
-Γιατί διατηρούνται 100 περίπου υπάλληλοι στη Διεύθυνση Διοίκησης και Δημοτικής κατάστασης, δεν είναι υπεράριθμη;
-Γιατί σε τμήματα διατηρείται Αναπληρωτή προϊστάμενο Τ.Ε χωρίς να αξιοποιούνται υπάλληλοι Π.Ε;
Είναι προφανές. Μία χαοτική, ανοργάνωτη διοίκηση είναι ανήμπορη να εξυπηρετήσει τον πολίτη αλλά και δε δημιουργεί το καλό κλίμα που χρειάζονται οι εργαζόμενοι για να προσφέρουν.
Στα εύλογα ερωτήματα μας περιμένουμε απάντηση από τη Δημοτική αρχή και να μην προσφύγει στην προσφιλή της μέθοδο της διαμαρτυρίας δήθεν "αγανακτισμένων" που χρησιμοποιεί ως ασπίδα όταν οδηγείτε στη γωνιά του ρινγκ ...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις