Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιές: Χρήση "αντιπύρ" στον Έβρο σε ζώνη 3 χλμ.

Φωτιές: Χρήση "αντιπύρ" στον Έ...

Προβληματισμός για τους ανέμους

Σε χρήση της μεθόδου "αντιπύρ" προχώρησαν ευρέως σήμερα οι δασοκομάντος (ΕΜΟΔΕ) της Πυροσβεστικής, και μάλιστα σε μία ζώνη μήκους 3 χλμ. στο πύρινο μέτωπο του Κοτρωνιά στην Δαδιά Έβρου, που είναι και το πλέον ανεξέλεγκτο και καίει για δέκατη συνεχόμενη ημέρα.

Είχε γίνει άλλη μία προσπάθεια σε μικρότερο βαθμό τις προηγούμενες ημέρες, όμως δεν βοηθούσαν οι άνεμοι για χρήση αυτής της μεθόδου.

Οι ευνοϊκοί ανατολικοί άνεμοι εντάσεως 3-4 μποφόρ που έπνεαν σήμερα, βοήθησαν στο να κάνουν οι πυροσβέστες χρήση της μεθόδου "αντιπύρ" (δημιουργία ζώνης πυρός που συναντά το μέτωπο) και μάλιστα σε μεγάλη ακτίνα με επιτυχές αποτέλεσμα και μέσα στη νύχτα θα δοκιμάσουν να κάνουν και κατάκαυση (δημιουργία περιμέτρου με σκάψιμο και περικύκλωση της εστίας με χρήση εργαλείων και φωτιάς ώστε να εγκλωβιστεί η φωτιά σε καμένη έκταση).

Ο χρόνος πιέζει καθώς αύριο, Τρίτη, αναμένεται αλλαγή της κατεύθυνσης των ανέμων σε νότιους, κάτι που μπορεί να προκαλέσει εκ νέου μεγάλα προβλήματα στην περιοχή.

Παράλληλα, παραμένει και το πύρινο μέτωπο μεταξύ Κασσιτεράς και Κίρκης, στη Ροδόπη, με ελαφρώς καλύτερη εικόνα.

Συνολικά πλέον επιχειρούν στην περιοχή 474 άντρες της Πυροσβεστικής με 100 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και αύριο αναμένεται να ενισχυθεί και η διεθνής δύναμη με την προσθήκη Γάλλων και Ισπανών πυροσβεστών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις