Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Οικονόμου για Νέα Φιλαδέλφεια: "Τραγική αποτυχία της ΕΛ.ΑΣ"

Οικονόμου για Νέα Φιλαδέλφεια: "Τρα...

Τι απάντησε για την παραίτησή του που ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Για "τραγική αποτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας" έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha για τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ κατά τη διάρκεια επιδρομής Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

"Στον τομέα της πρόληψης είχαμε μια τραγική αποτυχία, δεν είμαστε κυβέρνηση που μασάμε τα λόγια μας. Η εικόνα αυτή της ΕΛ.ΑΣ. είναι τελείως ξένη με τις επιδόσεις που μας έχει συνηθίσει. Πληροφορίες δεν αξιοποιήθηκαν, δεν αξιολογήθηκαν σωστά. Απαράδεκτο, ανεπίτρεπτο" δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Και συνέχισε σχετικά με την αποπομπή επτά αξιωματικών της ΕΛΑΣ: "Αποδόθηκαν οι πρώτες ευθύνες και απαντώ ξεκάθαρα ότι βεβαίως ό,τι μας δείξει η έρευνα που θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, θα υπάρχουν ανάλογες αποφάσεις. Δεν νοείται η ΕΛΑΣ ακόμη και μήνα Αύγουστο να αντιμετωπίζει με αυτό τον τρόπο αυτά τα περιστατικά. Χρειάζεται μεγαλύτερη σοβαρότητα, όχι να προσπαθεί να πετάξει κάποιος την ευθύνη σε κάποιον άλλον. Δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί, αυτό το κονβόι να διασχίσει την μισή Ελλάδα και να μην το σταματήσει κανείς".

Κληθείς να σχολιάσει την απαίτηση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να παραιτηθεί από τη θέση του, ο υπουργός ανέφερε: "Δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό να παραιτηθώ αν το ζήτημα είχε να κάνει  με έναν πολιτικό σχεδιασμό".

 

Διαβάστε στο sportin.gr

 



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις