Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στη φυλακή για άλλα 19 χρόνια ο Αλεξέι Ναβάλνι

Στη φυλακή για άλλα 19 χρόνια ο Αλεξέι Ναβάλνι

Τι αποφάσισε δικαστήριο για τον αντίπαλο του Πούτιν

Ο φυλακισμένος Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι καταδικάστηκε σήμερα σε επιπλέον 19 χρόνια κάθειρξης αφού κρίθηκε ένοχος για μια σειρά νέων κατηγοριών, δήλωσαν οι υποστηρικτές του Ναβάλνι, επικαλούμενοι τον δικαστή κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

«Εξτρεμιστικό» πολιτικό κίνημα

«Ορίζουμε στον Ναβάλνι ποινή φυλάκισης 19 ετών που θα εκτίσει σε κατάστημα κράτησης ειδικού καθεστώτος», ανέφερε στην σημερινή του ετυμηγορία ο δικαστής του δικαστηρίου της Μόσχας.

 Το πολιτικό κίνημα του Ναβάλνι έχει τεθεί εκτός νόμου στη Ρωσία και έχει χαρακτηριστεί «εξτρεμιστικό».

 Διεθνής καταδίκη

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν την απόφαση ρωσικού δικαστηρίου, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

 Την απόφαση καταδίκασε και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι. «Η κακομεταχείριση του δείχνει την πλήρη αδιαφορία της Ρωσίας ακόμη και για τα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε ο Κλέβερλι. «Η διαφωνία δεν μπορεί να φιμωθεί. Το Ηνωμένο Βασίλειο ζητά την άμεση απελευθέρωσή του» πρόσθεσε.

Ναβάλνι: Αντισταθείτε!

Ο Ναβάλνι από την πλευρά του, κάλεσε τους Ρώσους να συνεχίσουν «να αντιστέκονται» στο Κρεμλίνο. «Σας αναγκάζουν να εγκαταλείψετε τη Ρωσία σας χωρίς να αγωνιστείτε εναντίον της συμμορίας των προδοτών, των κλεφτών και των απατεώνων που έχουν αναλάβει την εξουσία. Ο (Βλαντίμιρ) Πούτιν δεν πρέπει να επιτύχει τον στόχο του. Μην χάσετε τη βούληση να αντισταθείτε» ανέφερε ο Ναβάλνι, σύμφωνα με ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook από την ομάδα του.

 Στην ίδια δίκη, ο Ντάνιελ Χολόντνι, ένας τεχνικός της τηλεόρασης που εργαζόταν για το κανάλι του Ναβάλνι στο YouTube κρίθηκε επίσης ένοχος για «οργάνωση εξτρεμιστικής ομάδας» και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών, ανέφερε η εφημερίδα Novaya Gazeta.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις