Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Ο βρετανικός Τύπος αποθεώνει την Αστυπάλαια - Όσα επιβάλλεται να δεις στο «μαγικό» νησί

Ο βρετανικός Τύπος αποθεώνει την Αστυπάλ...

Την κατατάσσει στην κορυφή της λίστας των 13 επιλογών σε Ιόνιο και Αιγαίο πέλαγος

Η αγγλική εφημερίδα Observer προτείνει την Αστυπάλαια για όσους αναζητούν έναν προορισμό «out of the box».

Συγκεκριμένα καλεί τον ταξιδιώτη να τολμήσει να μην προτιμήσει τετριμμένες επιλογές, αλλά να ανακαλύψει τη γοητεία όχι και τόσο γνωστών ελληνικών νησιών. Μάλιστα, την κατατάσσει στην κορυφή της λίστας των 13 επιλογών σε Ιόνιο και Αιγαίο πέλαγος.

 Η «πεταλούδα» των Δωδεκανήσων (από το μοναδικό της σχήμα στο χάρτη) θυμίζει αρκετά νησί των Κυκλάδων με πολλά σπιτάκια λευκά με μπλε λεπτομέρειες, ενώ είναι γεμάτη παραλίες που κόβουν την ανάσα, υπέροχους τοπικούς μεζέδες και πολλές επιλογές για μονοήμερες εκδρομές με σκάφος. Την ίδια ώρα, η νυχτερινή ζωή στο Κάστρο που δεσπόζει στο ψηλότερο σημείο του νησιού είναι… το κάτι άλλο!

Επίσκεψη στη Χώρα
 Από την παραλία Πέρα Γιαλό στους πρόποδες ουσιαστικά της Χώρας, μπορεί κανείς να δει και να θαυμάσει τα πάντα σε αυτή: τα γραφικά σπιτάκια μέχρι το Ενετικό Κάστρο αλλά και την κεντρική πλατεία με τους Μύλους με τις χαρακτηριστικές κόκκινες στέγες. Ανηφορίζοντας από το λιμάνι του Πέρα Γιαλού θα συναντήσεις πολλά cafe αλλά και ταβέρνες όπου μπορείς να απολαύσεις τοπικά εδέσματα.

Δε θα πρέπει να παραλείψεις τις βόλτες στα στενά δρομάκια αλλά και να απολαύσεις τη θέα από την εκκλησία Παναγίας Πορταΐτισσας που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα. Για τους λάτρεις της νυχτερινής ζωής πολλές επιλογές προσφέρονται περιμετρικά του Κάστρου.

Παραλίες ακόμα και για τον πιο απαιτητικό
 Το νησί διαθέτει παραλίες για όλα τα γούστα. Παραλίες με άμμο, άλλες με βότσαλα, ερημικές και ανεξερεύνητες αλλά και πιο κοσμοπολίτικες. Για τους πιο κοινωνικούς, οι παραλίες Βάτσεςκαι Καμινάκια είναι οργανωμένες με άμμο και αρκετά ταβερνάκια και beach bars. Ακολουθώντας τον δρόμο μπροστά από τους Μύλους θα συναντήσεις την παραλία Λιβάδι η οποία θα σε κάνει να χαζέψεις με την εκπληκτική θέα προς τη Χώρα.

 Για αυτούς που προτιμούν δροσερά νερά, υπάρχουν οι Πλάκες ή η Χρυσή Άμμος κεντρικά του νησιού αλλά και ο Άγιος Κωνσταντίνος, παραλία εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο.

Μονοήμερες εξορμήσεις
 Αν επιθυμείς να κάνεις μπάνιο και να θαυμάσεις άγρια και κρυστάλλινα νερά τότε δεν έχεις παρά να πάρεις ένα από τα πολλά καραβάκια που φεύγουν κάθε πρωί από το λιμάνι του Πέρα Γιαλού προς τους Κουνουπούς και τον Κουτσομύτη. Πρόκειται για δύο νησιά κάτω από την Αστυπάλαια και θα σου χαρίσουν στιγμές μοναδικές σε μέρη ανεξερεύνητα και μαγευτικά.

Τοπικά εδέσματα
 Όπως σε κάθε νησί έτσι κι εδώ τα θαλασσινά και τα φρέσκα ψάρια έχουν την τιμητική τους, ωστόσο must επιλογές των ντόπιων είναι τα αρνιστά (έχουν ως βασικό συστατικό τις φακές), το λαμπριανό (γεμιστό κατσίκι), τα πουγκιά με χλωρή (ζυμαράκι με τυρί στο φούρνο), τα λαμπροκούλουρα ( κουλούρια με σαφράν) και τα ξεροτήγανα (δίπλες με μέλι).

Επίσκεψη στα ψαροχώρια
 Πέρα από τη χώρα στην οποία σίγουρα θα αφιερώσεις τον περισσότερο χρόνο των διακοπών σου, αξίζει μια βόλτα και στα γύρω χωριά της. Η Μαλτεζάνα ή Ανάληψη αποτελεί τον δεύτερο οικισμό στο νησί και βρίσκεται στην απέναντι πλευρά από τη Χώρα. Στο λιμανάκι της θα βρει κανείς πολλά ψαροκάικα αλλά και παραθαλάσσιες ταβέρνες. Στο δρόμο μετά τη Μαλτεζίνα θα συναντήσετε κάτι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με ότι έχετε δει έως τώρα.

 Αυτό είναι το Βαθύ. Απομακρυσμένο, με ελάχιστους κατοίκους, θυμίζει λιμνοθάλασσα και φημίζεται για την ξεχωριστή ομορφιά του. Πάνω στο λιμανάκι βρίσκεται η ταβέρνα του οικισμού με λαχταριστούς ντόπιους μεζέδες.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life