Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού- 4 συλλήψεις- ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Συνεχίζετ...

Στη Διοδώρου

ΝΕΟΤΕΡΟ: Απο την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε πως απακαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρεία παράκαμψη Πατρών και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Συνεχίζεται η διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Διοδώρου. 

ΝΕΟΤΕΡΟ: Ένας 33χρονος νεκρός και 14 τραυματίες είναι ο απολογισμός του δυστυχήματος μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους 14 επτά διακομίστηκαν στο ΠΓΝΠ ( ο ένας διασωληνώθηκε) και άλλα επτά στον «Άγιο Ανδρέα» εκ των οποίων οι τρεις πήραν εξιτήριο.

 Σύμφωνα με στελέχη της Πυροσβεστικής ολονύχτια, θα είναι η προσπάθεια των σωστικών συνεργείων στο σημείο που κατέρρευσε η γέφυρα στα Μποζαΐτικα, προκειμένου να ερευνηθεί το ενδεχόμενο και άλλων ατόμων που έχουν εγκλωβιστεί.

ΝΕΟΤΕΡΟ: Σε μία ακόμα σύλληψη προχώρησε η αστυνομία για το τραγικό δυστύχημα στην Πάτρα όταν κατέρρευσε τμήμα γέφυρας καταπλακώνοντας ομάδα ατόμων που βρισκόταν από κάτω με τραγικό απολογισμό έναν νεκρό και 8 τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν ακόμα εργαζόμενο χειριστή μηχανήματος.

Συλλήψεις
Είχαν προηγηθεί άλλες τρεις συλλήψεις, δύο χειριστών εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο αφού τραυματίστηκε κατά την κατάρρευση της γέφυρας και ενός υπευθύνου για τις εργασίες που εκτελούνταν στο σημείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία αναζητά και άλλα άτομα προκειμένου να συλληφθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Πρόκειται για άτομα που έχουν θέσεις ευθύνης για τη συγκεκριμένο έργο και τις εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας.

ΝΕΟΤΕΡΟ: Σε τρεις συλλήψεις προχώρησαν σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί μετά την κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην Πάτρα που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα άτομο και να τραυματιστούν 12 ακόμα άτομα. Ανάμεσα στις συλληφθέντες είναι ο υπεύθυνος του έργου καθώς επίσης και 2 χειριστές μηχανημάτων.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, στις 12:47 το μεσημέρι της Κυριακής, ειδοποιήθηκε το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην περιμετρική Πατρών στο 206 km Πατρών - Πύργου με κατεύθυνση προς Πάτρα. Άμεσα μετέβησαν στο σημείο 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, η ομάδα ΙΚΑΡΟΣ, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς και ειδικά διασωστικά οχήματα της 6ης ΕΜΑΚ με 2 διασωστικούς σκύλους, ενώ μεταβαίνουν δυνάμεις και από 1η και 5η ΕΜΑΚ.

Οι Αρχές επισημαίνουν ότι στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας, είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία και ήταν κλειστό, με απόφαση της Διεύθυνσης της Αστυνομίας Αχαΐας από την Πέμπτη 20 Ιουλίου λόγω εργασιών κατεδάφισης για την ανακατασκευή της κάτω διάβασης. Κατά συνέπεια δημιουργούνται απορίες ως προς το πόσο «αποκλεισμένο» ήταν το σημείο του δυστυχήματος δεδομένου ότι βρέθηκαν εκεί τουλάχιστον 12 άτομα.

Έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Πατρών. 

ΝΕΟΤΕΡΟ: Συνεργεία σηκώνουν τώρα (ώρα 19.30) με γερανούς τα μηχανήματα που έπεσαν μαζί με τη γέφυρα.

ΝΕΟΤΕΡΟ: Ένας 33χρονος νεκρός και τουλάχιστον δώδεκα τραυματίες, οι τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση, είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην Πάτρα την περιοχή Χάραδρο, στην είσοδο της Περιμετρικής Οδού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού τουλάχιστον τριών ατόμων.

ΝΕΟΤΕΡΟ: Για την κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην Πάτρα ενημέρωσαν επισήμως η πυροσβεστική και η αστυνομία. Όπως είπε ο  εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, ένας νεκρός και 5 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και τρεις τραυματίες στον Άγιο Ανδρέα.

Και ανέφερε πως" στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία και ήταν κλειστό με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας από την Πέμπτη 20 Ιουλίου λόγω εργασιιών κατεδάφισης για την ανακατασκευή της Κάτω διάβασης".

Η ΑΒΑΞ για την τραγωδία στα Μποζαϊτικα

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

 

ΝΕΟΤΕΡΟ: Πληροφορίες αναφέρουν ότι αύριο και ενώ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απεγκλωβισμού το χώρο θα επισκεφθεί κλιμάκιο του ΤΕΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βασίλη Αϊβαλή μαζί με εξειδικευμένους μηχανικούς στο αντικείμενο των γεφυρών.

ΝΕΟΤΕΡΟ:  Σε σχετική ανακοίνωση από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αναφέρεται: “Σε σχέση με την κατάρρευση της υπό κατασκευήν γέφυρας της μεγάλης περιμετρικής Πατρών στα Μποζαΐτικα (Τόφαλος), η ΠΔΕ δεν έχει ανάμειξη ή αρμοδιότητα. Πρόκειται για έργο της παραχωρησιούχου Ολυμπίας Οδού. Η ΠΔΕ έχει ζητήσει ενημέρωση από το υπουργείο Υποδομών και την παραχωρησιούχο” αναφέρει σε μία πρώτη ενημέρωση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 Στο σημείο της τραγωδίας μετέβησαν επίσης ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Πέτρος Ψωμάς και ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Κώστας Σβόλης.

ΝΕΟΤΕΡΟ: Στην Πάτρα βρίσκεται και η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου. Αναμένεται να ακολουθήσει σύσκεψη. Οι τραυματίες φέρονται να υπερβαίνουν τους 10 εκ των οποίων οι 6 έχουν διακομιστεί  στο Ρίο και οι 4 στον Άγιο Ανδρέα εκ των οποίων ο ένας, 21 ετών, είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου. Στο σημείο βρίσκεται ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος  και ο Ερυθρός Σταυρός.

ΝΕΟΤΕΡΟ:  Από τα πρώτα λεπτά, μετά την τραγωδία με την κατάρρευση τμήματος της γέφυρας της μεγάλης περιμετρικής στην οδό Διωδόρου, στα Μποζαΐτικα, βρίσκεται επί τόπου αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, αναφέρει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

ΝΕΟΤΕΡΟ Οδηγός που πέρασε από το σημείο το πρωί λέει στο thebest.gr ότι το σημείο ήταν γεμάτο απο Ρομά που ετοιμάζονταν να πάρουν τα σίδερα από τις εργασίες που εκτελούνται στο σημείο. 

ΝΕΟΤΕΡΟ Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτω από τη γέφυρα υπάρχουν άτομα. Επικρατεί  πολύ μεγάλη αναστάτωση από τους συγγενείς τους που διαμαρτύρονται για παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ στην μεγάλη περιμετρική της Πάτρας, μετά την κατάρρευση τμήματος του δρόμου, στην περιοχή Προάστιο.

 Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα και η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται στον κόμβο της Εγλυκάδας.

 Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Διοδώρου, στην Πάτρα, η οποία βρίσκεται κοντά στο τμήμα της μεγάλης περιμετρικής που κατέρρευσε.

 

ΝΕΟΤΕΡΟ Και δεύτερος τραυματίας από την πτώση της γέφυρας.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ έδωσε εντολή να μπει στην εφημερία, πλην του «Αγίου Ανδρέα« και το νοσοκομείο του Ρίου, για τη μεταφορά τραυματιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η περιμετρική οδός Πατρών με ρεύμα προς Αθήνα θα κλείσει στο 206ο χιλιόμετρο λόγω της κατάρρευσης.

ΝΕΟΤΕΡΟ: Λιποθυμία άνδρα Ρομά από τη ζέστη. Στο σημείο είναι συγκεντρωμένοι πολλοί Ρομά που φωνάζουν δικοί τους άνθρωποι που εργάζονταν κάτω από τη γέφυρα σκοτώθηκαν από την κατάρρευση.

ΝΕΟΤΕΡΟ Τραγωδία στην Πάτρα από την κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην Περιμετρική στο ύψος των Μποζαϊτίκων καθώς ανασύρθηκε ένας νεκρός, ενώ εκφράζονται φόβοι για την ύπαρξη κι άλλων εγκλωβισμένων. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν και έναν σοβαρά τραυματία.

 Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει καταρρεύσει τμημα της γέφυρας  τουλάχιστον 40 μέτρα μήκος στο ρεύμα απο Πάτρα προς Ρίο πάνω από τη Διοδώρου.

Στο σημείο μετέβησαν ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος. Στο σημείο σύμφωνα με πληροφορίες εκτελούνταν εργασίες, πρόκειται για έργο της Ολυμπίας Οδού. Το έργο της αποκατάστασης είχε αναλάβει η εταιρεία ΑΒΑΞ για λογαριασμό της Ολυμπίας Οδού, η οποία κατασκευάζει το κομμάτι Πάτρα-Πύργος και έχει την ευθύνη της συντήρησης και λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου από την Ελευσίνα έως την Πάτρα.

Συναγερμός στην πυροσβεστική για πτώση τμήματος γέφυρας στη Διοδώρου στα Μποζαΐτικα. Φόβοι για εγκλωβισμένους.

Σύμφωνα με τις ορώτες πληροφορίες έπεσε τμήμα γέφυρας στον Χάραδρο.

Στο σημείο έχει κληθεί το ΕΚΑΒ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις