Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υποβρύχιο στον Ατλαντικό: Βρέθηκαν συντρίμμια κοντά στην περιοχή έρευνας - «Τα αξιολογούμε», λέει η ακτοφυλακή των ΗΠΑ

Υποβρύχιο στον Ατλαντικό: Βρέθηκαν συντρ...

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη

Εξέλιξη της τελευταίας στιγμής καταγράφηκε στις δραματικές έρευνες για τον εντοπισμό του υποβρυχίου Τitan που αγνοείται από τις αρχές της εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική ακτοφυλακή αναφέρει ότι ένα πεδίο συντριμμιών ανακαλύφθηκε από τηλεχειριζόμενο όχημα κοντά στην περιοχή έρευνας για το υποβρύχιο.  

 Οι αρχές «αξιολογούν τις πληροφορίες», ανέφεραν αξιωματούχοι στο Twitter. Πάντως δεν είναι σαφές αν το πεδίο αυτό των συντριμμιών συνδέεται με το εξαφανισμένο υποβρύχιο.

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται να διεξαχθεί συνέντευξη Τύπου όπου η ακτοφυλακή θα προχωρήσει σε ενημέρωση. 

Σημειώνεται πως στις έρευνες συνδράμει κι ένα τηλεκατευθυνόμενο μηχάνημα το οποίο «έφτασε στον πυθμένα της θάλασσας» και άρχισε να αναζητά το υποβρύχιο, σύμφωνα με την αμερικανική ακτοφυλακή. «Το καναδικό σκάφος Horizon Arctic έχει αναπτύξει ένα ROV που έφτασε στον πυθμένα της θάλασσας και άρχισε την έρευνά του για το χαμένο υποβρύχιο», έγραψε στο Twitter η αμερικανική ακτοφυλακή.

Σημειώνεται πως ο χρόνος που η αμερικανική ακτοφυλακή προέβλεψε ότι θα τελείωναν τα αποθέματα οξυγόνου στο Titan έχει παρέλθει. Οι Αρχές ενημέρωσαν την Τετάρτη ότι το διαθέσιμο οξυγόνο στο υποβρύχιο θα εξαντλούνταν στις 14:08 (ώρα Ελλάδος).

Οι ήχοι που ανιχνεύθηκαν ήταν «θόρυβος του ωκεανού»
Τις προηγούμενες ώρες, έγιναν αντιληπτά χτυπήματα που θα μπορούσαν να προέρχονται από το βαθυσκάφος και, όπως ήταν φυσικό, τράβηξαν την προσοχή των διασωστών. Ωστόσο η προέλευσή τους παραμένει άγνωστη και, ακόμα και αν οι ήχοι αυτοί προέρχονταν από επιζώντες στο Titan, ειδικοί υπογραμμίζουν πως θα είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί η ακριβής θέση του βαθυσκάφους.

Σύμφωνα με την αρχική ανάλυση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, οι ήχοι που εντοπίστηκαν από ένα καναδικό αεροσκάφος προέρχονταν από «θόρυβο του ωκεανού».

Ο υποναύαρχος John Mauger δήλωσε στο Sky News ότι οι αξιωματικοί συνεχίζουν την ανάλυσή τους, αλλά δήλωσε ότι η αμερικανική ακτοφυλακή δεν περιμένει μια πλήρη έκθεση για να αναλάβει δράση. Το Πολεμικό Ναυτικό θα συνεχίσει να αναζητά όλες τις «διαθέσιμες πληροφορίες» σχετικά με τους ήχους που εντοπίστηκαν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις