Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΕΕ: Παγκόσμιο ρεκόρ μέσων θερμοκρασιών στις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα το Copernicus

ΕΕ: Παγκόσμιο ρεκόρ μέσων θερμοκρασιών σ...

Εχουν καταγραφεί οι πιο υψηλές θερμοκρασίες που έχουν σημειωθεί ποτέ αυτή την περίοδο από την ευρωπαϊκή υπηρεσία

Οι μέσες παγκόσμιες θερμοκρασίες στις αρχές Ιουνίου ήταν οι πιο υψηλές που έχουν καταγραφεί ποτέ αυτή την περίοδο από την ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus, σπάζοντας με «σημαντική διαφορά» τα προηγούμενα ρεκόρ, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση.

«Η αρχή του Ιουνίου ήταν η πιο ζεστή που έχει καταγραφεί ποτέ, μετά το Μάιο που ήταν μόλις 0,1 βαθμό Κελσίου πιο δροσερός από το ρεκόρ», υπογράμμισε στην ανακοίνωση η Σαμάνθα Μπέρτζες, αναπληρώτρια διευθύντρια της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus για την κλιματική αλλαγή (C3S).

Οι μετρήσεις αυτές έγιναν ενώ το μετεωρολογικό φαινόμενο Ελ Νίνιο, που συνδέεται εν γένει με μια αύξηση των παγκόσμιων θερμοκρασιών, έχει επισήμως αρχίσει, υπενθυμίζει η Copernicus. Αυτή η τελευταία είχε επίσης ανακοινώσει πρόσφατα πως η επιφάνεια των ωκεανών γνώρισε τον πιο ζεστό Μάιο που έχει ποτέ καταγραφεί.

Η Copernicus υπογραμμίζει επίσης πως στις αρχές Ιουνίου, οι παγκόσμιες θερμοκρασίες ξεπέρασαν τα προβιομηχανικά επίπεδα κατά περισσότερο από 1,5 βαθμό Κελσίου, που είναι το πιο φιλόδοξο όριο για την αύξηση της θερμοκρασίας που έχει τεθεί από τη συμφωνία του Παρισιού το 2015. Είναι η πρώτη φορά που το όριο αυτό ξεπεράσθηκε τον Ιούνιο, όμως είχε ήδη ξεπεραστεί επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια το χειμώνα και την άνοιξη.

«Κάθε κλάσμα του βαθμού μετράει για να αποφύγουμε ακόμη πιο σοβαρές συνέπειες της κλιματικής κρίσης», υπογράμμισε η Σαμάνθα Μπέρτζες.

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus έχει την έδρα της στη Βόννη, στο ίδιο μέρος όπου διεξάγονται αυτή τη στιγμή διεθνείς διαπραγματεύσεις για το κλίμα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, πριν από τη μεγάλη COP28 που πρόκειται να διεξαχθεί στο τέλος της χρονιάς στο Ντουμπάι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις