Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

«Στις 25 Ιουνίου οι κάλπες θα είναι άδειες»

«Στις 25 Ιουνίου οι κάλπες θα είναι άδειες»

Του Ιάσονα Φωτήλα

Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου που βρίσκονται μπροστά μας είναι οι σημαντικότερες, οι πλέον κρίσιμες, καθώς είναι αυτές που θα κρίνουν αν η χώρα μας θα συνεχίσει να βαδίζει σταθερά, τολμηρά και μπροστά.

Στις 21 Μαΐου, πετύχαμε ομολογουμένως ένα σημαντικό και σπουδαίο αποτέλεσμα. Επιβραβευτήκαμε από τους πολίτες, τόσο για το έργο της κυβέρνησης μας όσο και για τον ορθό πολιτικό λόγο μας. Δικαιώθηκε στην κάλπη, όχι απλώς μία προεκλογική στρατηγική, αλλά μία στρατηγική τετραετίας.

Νίκησαν ο πραγματισμός και ο ρεαλισμός, ενώ ηττήθηκαν ο λαϊκισμός και τα ψέματα που έρχονταν από το παρελθόν. Ηττήθηκαν η τοξικότητα και η πόλωση, νίκησαν η ευπρέπεια και ο σοβαρός πολιτικός λόγος. Και ηττήθηκαν αυτοί που επιθυμούσαν να διχάσουν την κοινωνία. Νικήθηκαν από αυτούς που έβλεπαν και βλέπουν την πατρίδα μας ενωμένη και νοιάζονται μόνο για την προκοπή της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα.

Η Ελλάδα, μηδέ εξαιρουμένης της Αχαϊας, «βάφτηκε» γαλάζια στις εκλογές της 21ης Μαϊου. Αυτό, βέβαια, εκτός από μια μεγάλη ηθική ικανοποίηση, μάς επιφορτίζει με μια ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη, την οποία ασμένως επωμιζόμαστε. Ευθύνη για το τι πρέπει να κάνουμε έως τις επόμενες εκλογές και ευθύνη, φυσικά, και για την επόμενη μέρα.

Διότι είναι πλέον απολύτως ξεκάθαρο ότι υπάρχει μία μόνο πρόταση διακυβέρνησης στον τόπο και αυτή είναι η αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Είναι ένας μονόδρομος, που τον δείχνουν άλλωστε και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Όμως, θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι, όσο τιμητικό κι αν είναι το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών, στη νέα εκλογική αναμέτρηση που έρχεται η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι και δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Στις 25 Ιουνίου οι κάλπες θα είναι άδειες. Δεν θα υπάρχει πρώτος και δεύτερος γύρος, ενώ δεν θα προσμετρηθούν σ’ αυτές το ποσοστό που αποσπάσαμε. Όλα ξεκινούν πάλι από την αρχή.

Να δώσουμε μαζί και αυτή τη μάχη  

Επομένως, από την πλευρά μου, προτρέπω τους συνυποψηφίους μου, τα στελέχη μας, τα μέλη μας, τους ψηφοφόρους μας, να δώσουμε μαζί συντεταγμένα και αυτή τη μάχη, για την παράταξή μας, αλλά και για τη χώρα μας. Για να είμαστε και πάλι οι μεγάλοι νικητές, ώστε να συνεχίσουμε να αλλάζουμε την Ελλάδα. 

Και αυτή η νίκη θα είναι η νίκη που θα βάλει τέλος σε έναν κύκλο αβεβαιότητας, τον οποίο άνοιξε η επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μας ταλαιπωρήσει με το σύστημα της απλής αναλογικής. Σήμερα, η χώρα θα είχε ήδη μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση αν δεν υπήρχε η απλή αναλογική, η οποία ηττήθηκε, επίσης, στις πρώτες κάλπες. 

Συνεπώς, υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να απενεργοποιήσουμε αυτή τη «νάρκη», οριστικά και αμετάκλητα. Κι αυτός είναι να δώσουμε στη Νέα Δημοκρατία ακόμα υψηλότερο ποσοστό στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ως εκ τούτου, όλες και όλοι μαζί θα πρέπει να συνεχίσουμε την κοινή μας προσπάθεια, ζητώντας από τους πολίτες να επικυρώσουν με μια νέα ισχυρή εντολή την αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Διότι αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα!

 

ΣΣ: Ο Ιάσονας Φωτήλας είναι τέως (και εκ νέου υποψήφιος) βουλευτής Αχαϊας της Νέας Δημοκρατίας.   

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις