Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή: Πώς θα φτιάξεις την τέλεια γαριδομακαρονάδα

φωτο αρχείου pixabay

φωτο αρχείου pixabay

Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

Μααρονάδα. Είναι από πιάτα που μας αρέσει περισσότερο να παραγγέλνουμε όταν βγαίνουμε για φαγητό με τους φίλους μας.

 Με αυτή τη συνταγή του Άκη Πετρςετζίκη  όμως, μπορούμε να μάθουμε όλα τα βήματα που χρειάζονται για να φτιάξουμε την τέλεια γαριδομακαρονάδα μόνοι μας μέσα σε 45 λεπτά.

 Yλικά

½ κιλό γαρίδες νούμερο 2, κατεψυγμένες
250 γρ. λιγκουίνι
750 ml νερό
1 κύβο λαχανικών
2 ντομάτες μεσαίου μεγέθους
50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο στα 4
1 πρέζα μπούκοβο
50 ml ελαιόλαδο
20 ml ούζο
½ κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
4-5 φύλλα βασιλικού φρέσκα λεπτοκομμένα
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
παρμεζάνα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
 

 

Διαδικασία παρασκευής

 
Αποψύχουμε τις γαρίδες.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κεφάλι και βγάζοντας το κέλυφος. Αφήνουμε την ουρά για ομορφιά.
Με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού, χαράσσουμε τη ράχη της γαρίδας (το πίσω μέρος) από την ουρά προς το κεφάλι για να αφαιρέσουμε το έντερο, όχι όμως πολύ! Ίσα-ίσα να βλέπουμε το έντερο και να μπορούμε να το αφαιρέσουμε.
Βάζουμε τα κεφάλια και τα κέλυφη από τις γαρίδες σε μια βαθιά κατσαρόλα μαζί με τον κύβο λαχανικών και το νερό. Καπακώνουμε και, μόλις έρθει σε βρασμό το μείγμα μας, σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Δεν βράζουμε πάνω από 15 λεπτά γιατί θα πικρίσει ο ζωμός μας.
Σουρώνουμε σε ένα μπολ το ζωμό και τον αφήνουμε στην άκρη.
Παράλληλα, ραντίζουμε τις γαρίδες με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και, μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε και σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές για περίπου 30'' την κάθε πλευρά.
Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι, τις βάζουμε σε ένα πιάτο και τις αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το τηγάνι πίσω σε δυνατή φωτιά.
Χοντροκόβουμε ένα κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 πρέζα ζάχαρη και 1 πρέζα μπούκοβο. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα δευτερόλεπτα. Σβήνουμε με 20 ml ούζο.
Όταν το ούζο εξατμιστεί, κόβουμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
Ρίχνουμε το ζωμό από τις γαρίδες και τα ζυμαρικά μας. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά και, όταν δούμε ότι η σάλτσα έχει δέσει, αλλά υπάρχει ακόμα λίγη υγρασία, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε μέσα τις γαρίδες και τα φύλλα βασιλικού. Ρίχνουμε 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και ξύσμα από 1 λεμόνι και την παρμεζάνα μας αν θέλουμε.
Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο, φρέσκο πιπέρι και παρμεζάνα.

 

πηγή womantoc.gr/

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life