Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εκλογές 2023: Ορκίστηκε υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς

Εκλογές 2023: Ορκίστηκε υπηρεσιακός πρωθ...

Ορκίστηκε, το μεσημέρι της Πέμπτης, υπηρεσιακός πρωθυπουργός μέχρι τις επερχόμενες εκλογές ο Ιωάννης Σαρμάς

ΝΕΟΤΕΡΟ:  Στο Προεδρικό Μέγαρο ορκίστηκε υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς, ο οποίος θα διατελέσει τα καθήκοντά του μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία του Ιωάννη Σαρμά, ως υπηρεσιακού πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Σαρμάς ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο ενώπιον της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου ενώ θα ηγηθεί της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα μας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Στην αίθουσα των διαπιστευτηρίων βρισκόταν η σύζυγος του κ. Σαρμά και οι δυο γιοί τους. Επίσης, ο μελλων υπουργος Επικράτειας και ανώτατος δικαστικός, Βασίλης Σκουρής και μέλλουσα γενική γραμματέας της κυβέρνησης και καθηγήτρια Νομικής, Εύα Παπαπετροπούλου – Ταλιαδούρου.

Μετά την ορκωμοσία, ο κ. Σαρμάς θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να παραλάβει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη συνέχεια θα σχηματίσει την υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Αφού ολοκληρωθεί η σύνθεση της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης, οι υπουργοί αναμένονται να ορκιστούν την Παρασκευή το πρωί.

Πρώτη Ενημέρωση: Παρακολουθήστε σε ζωνταντή μετάδοση από το Προεδρικό Μέγαρο, την ορκωμοσία του Υπηρεσιακού Πρωθυπουργού, Ιωάννη Σαρμά.

Δείτε ΕΔΩ την Ορκωμοσία του Ιωάννη Σαρμά

Τα επικρατέστερα ονόματα για την υπηρεσιακή κυβέρνηση
Αν και η τελική επιλογή ανήκει στον ίδιο τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, τα επικρατέστερα ονόματα έχουν ήδη κυκλοφορήσει, χωρίς βέβαια να αποκλείονται εκπλήξεις και αλλαγές.

Στο υπουργείο Εσωτερικών παραμένει η Καλλιόπη Σπανού, ενώ στο Εθνικής Άμυνας αναμένεται να τοποθετηθεί ο Αλκιβιάδης Στεφανής, στρατηγός εν αποστρατεία.

Για το υπουργείο Εξωτερικών προορίζεται ο Πρέσβης και έμπειρος διπλωμάτης, Βασίλης Κασκαρέλης, ενώ ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης είναι πιθανό να αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στο υπουργείο Παιδείας αναμένεται να τοποθετηθεί ο Χρήστος Κίττας, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το υπουργείο Υγείας αναμένεται να περάσει στην Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, η οποία φέρεται να έχει ήδη αποδεχθεί την πρόταση.

Ο Ιωάννης Σαρμάς, αφού ολοκληρώσει τη θητεία του ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός, θα επανέλθει στα καθήκοντα του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τον Νοέμβριο του 2023 θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα, λόγω συμπλήρωσης της τετραετίας και όχι λόγω ορίου ηλικίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις