Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ένα τέλος εποχής, τέλος του ονείρου που κακώς ζούσαν ορισμένοι

Ένα τέλος εποχής, τέλος του ονείρου που ...
Νασόπουλος Περικλής
[email protected] , Facebook Page

Του Περικλή Νασόπουλου

Η χθεσινή συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει άμεσες εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Κάτι που θα έμοιαζε περισσότερο με «εμπρός πίσω», παρά κάποια ουσιαστική εξέλιξη, αλλά σίγουρα δρομολογεί αποτελέσματα διαφορετικά από όσα θα περίμενε κανείς ως και τις 18:59, στις 21 του Μάη.

Μια ευκαιρία για κάθαρση του χώρου της Κεντροαριστεράς δείχνει να χάνεται, αφού έκανε τον κύκλο της για περίπου 10 χρόνια. Μακάρι να κάνω λάθος.

Αν κάτι θετικό μπορώ να κρατήσω από τα όσα πρόκειται να συμβούν, είναι -έχοντας υπάρξει και οργανωμένο μέλος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ- οι εξελίξεις σε εσωτερικό επίπεδο και ειδικότερα, το τέλος του «ονείρου» που ζούσαν κάποιοι σε βάρος του άστρου ενός ανθρώπου: του Αλέξη Τσίπρα.

Τα πολλά πολιτικά "τίποτα" που έχει, οι περισσότεροι απομεινάρια των πέτρινων χρόνων του. Άνθρωποι που κουβάλησαν τα συμπλέγματά τους και όταν βρήκαν εξουσία θέλησαν να τα εκτονώσουν, προσπαθώντας περισσότερο να εκδικηθούν την κοινωνία, παρά να την υπηρετήσουν.

Τους άεργους που αναλαμβάνουν δουλειές που δεν τις γνωρίζουν επειδή είναι «υπηρέτες, στρατιώτες του κόμματος», ή συγγενείς και φίλοι κάποιου. Στην πλειοψηφία τους αντιμετωπίζουν την εργασία τους σαν κακοί δημόσιοι υπάλληλοι, «να πάει η ώρα 3 να ξεκουμπιστώ». Κανένα μεράκι, καμία ουσιαστική διάθεση προσφοράς.

Τα κατά τόπους στελέχη που από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κόμμα εξουσίας, δρούσαν σαν κομματάρχες του ’80. Τελειώνουν κι αυτών οι αυταπάτες πως η ζωή τους αποπληρώνει κάτι που τους χρωστούσε.

Όλοι αυτοί, οι ελάχιστοι, άρχισαν να λάμπουν και δεν κατάλαβαν ποτέ, ότι ήσαν ετερόφωτοι. Αλλουνού η λάμψη τους φώτισε.

Και φρόντισαν να την κατασπαράξουν λες και τους ανήκε.

Αυτοί, οι ελάχιστοι -σε μέγεθος και εκτόπισμα, αλλά πολλοί σε αριθμό- δεν σεβάστηκαν το φως που τους φώτισε και το κατακρεούργησαν. Και συνεχίζουν, μέχρι να σβήσει εντελώς.

Και μετά που θα βρείτε άλλο φως, να ζείτε από τη λάμψη του. Τρέμω, πως θα αναγκαστείτε να δουλέψετε! Τι συμφορά θα σας βρει.

ΥΓ: Αλέξη Τσίπρα, όλα τα παραπάνω είναι δική σου ευθύνη. Γιατί δεν τους "έστελνες" έναν-έναν, όπου τους έβρισκες.

Πότε κοίταξε ο Ανδρέας το κόμμα πρώτα, Αλέξη Τσίπρα; Πάντα την κοινωνία κοίταζε, και το κόμμα το έπαιρνε ο διάολος.

ΥΓ2: Παράτα τους, κάνε κόμμα και βάλε υποψήφιους σε όλη τη χώρα, μέχρι 35 χρονών. Και κοίτα τι θα γίνει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις