Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εκλογές 2023: Μάθε πού ψηφίζεις - Βρες το εκλογικό σου διαμέρισμα

Εκλογές 2023: Μάθε πού ψηφίζεις - Βρες τ...

Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα "Μάθε πού ψηφίζεις" του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου μπορείτε να δείτε σε ποιο εκλογικό κέντρο θα ψηφίσετε

 

Οι πολίτες μπορούν με λίγα μόλις βήματα να μάθουν σε ποιο εκλογικό κέντρο θα ψηφίσουν, μέσα από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στην ειδική σχετική φόρμα με τίτλο "Μάθε πού ψηφίζεις".

Πώς θα βρείτε πού ψηφίζετε - Τα βήματα

Οι ψηφοφόροι ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια. Οι ψηφοφόροι που είναι εγγεγραμμένοι σε δημοτολόγια άλλων δήμων θα ψηφίσουν σε αμιγή ή μεικτά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών της έδρας του Νομού όπου διαμένουν. Η απόφαση για το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ψηφίσουν οι ψηφοφόροι δημοσιεύεται από τον αντίστοιχο Αντιπεριφερειάρχη του νομού τους, το αργότερο δέκα (10) ημέρες μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Η πληροφορία αυτή γνωστοποιείται επίσης στους δήμους του νομού.

Μπαίνετε στη σχετική διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών
Συμπληρώνετε το επώνυμο και τα πρώτα στοιχεία από το όνομά σας, αλλά και ονόματα πατρός, μητρός καθώς και την χρονολογία γέννησή σας, εναλλακτικά, αρκεί να συμπληρώσετε μόνο τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό (E.E.A.) και το επώνυμό σας.

Στην συνέχεια πατάτε αναζήτηση και βλέπετε τον κωδικό εκλογικού διαμερίσματος, το εκλογικό σας διαμέρισμα και τον ειδικό εκλογικό σας αριθμό.

 ΠΡΟΣΟΧΗ: Το επώνυμό σας πρέπει να το συμπληρώσετε ολογράφως, ενώ εάν έχετε δύο επώνυμα θα γράψετε μόνο το πρώτο. Στο μικρό όνομα, τόσο το δικό σας, όσο και στα πεδία "Όνομα Πατέρα" και "Όνομα Μητέρας" αρκεί να γράψετε μόνο τα δύο πρώτα γράμματα.

Ποιοι έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν;
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που συμπλήρωσαν το 17ο έτος της ηλικίας τους. Πιο συγκεκριμένα όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος μέχρι την 31 Δεκεμβρίου του 2023., με την προϋπόθεση ότι έχουν περιληφθεί στους εκλογικούς καταλόγους και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του «εκλέγειν».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις