Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το Φαρμακείο του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας» αποκτά επιτέλους στέγη

Πάτρα: Το Φαρμακείο του Νοσοκομείου «Ο Ά...

Στεγαζόταν από το 2008 σε κοντέινερ και αποτελούσε πάγιο αίτημα η μεταφορά του σε κατάλληλο χώρο που θα πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις

Το Φαρμακείο του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» αποκτά στέγη. Αυτό ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης 11/5/2023 ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης μετά τη σύσκεψη που είχε στο γραφείο του με τον Διοικητή και τον Αναπληρωτή Διοικητή του Γ.Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» Ηλία Θεοδωρόπουλο και Παναγιώτη Δημόπουλο αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φαρμακείο του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στεγαζόταν από το 2008 σε κοντέινερ και αποτελούσε πάγιο αίτημα η μεταφορά του σε κατάλληλο χώρο που θα πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις, αλλά και θα εξασφάλιζε καλύτερες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό. 

Παράλληλα με το νέο χώρο για το Φαρμακείο, ο κ. Καρβέλης ανακοίνωσε άλλα δύο πολύ σημαντικά έργα για το Γ.Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» τα οποία εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πρόκειται όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, για την αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και τις εργασίες ανακατασκευής του κτιρίου της πρώην Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων που παραμένει εδώ και χρόνια αναξιοποίητο. Το ποσό το οποίο θα διατεθεί για τα παραπάνω έργα ανέρχεται στα 3.620.800 ευρώ.

«Σήμερα λοιπόν ήρθε και η έγκριση από το Υπουργείο Υγείας για το αίτημά μας που αφορά τον νέο χώρο του Φαρμακείου. Πρόκειται για μια νέα δομή η οποία θα βρίσκεται δίπλα στο κεντρικό κτήριο. Ένα πάγιο αίτημα το οποίο, πρέπει να πω, ότι ήταν στις πρώτες μου  προτεραιότητες  από τότε που ανέλαβα τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και μάλιστα θυμάμαι ότι ήταν και  η πρώτη επίσκεψη που είχα κάνει σε νοσοκομείο», υπογράμμισε ο κ. Καρβέλης.

Σε ότι αφορά στα άλλα δύο έργα στο ΓΝ Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» ο κ. Καρβέλης, τόνισε τα εξής: "Όπως βλέπετε δημιουργούμε χώρους που έχει ανάγκη το νοσοκομείο, καθώς με την αξιοποίηση του κτιρίου της  πρώην Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, θα αποσυμφορηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το νοσοκομείο που δέχεται μεγάλο όγκο ασθενών, ενώ συνολικά με τα έργα οδεύουμε προς ακόμη πιο παραγωγικές διαδικασίες από την πλευρά του επιστημονικού μας προσωπικού, ενισχύοντας παράλληλα το αίσθημα της υγειονομικής ασφάλειας των συμπολιτών μας".

Ο κ. Καρβέλης ευχαρίστησε τέλος τους κκ Θεοδωρόπουλο και Δημόπουλο για τη βοήθειά τους σε όλες τις ενέργειες της 6ης ΥΠΕ, ενώ απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και βεβαίως την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα της 6ης ΥΠΕ.

«Είναι μια πολύ σπουδαία ημέρα για το νοσοκομείο μας καθώς εγκρίθηκαν τρία πολύ σημαντικά έργα τα οποία αναβαθμίζουν τις εγκαταστάσεις μας. Σε ότι αφορά στο Φαρμακείο, ήταν ένα πάγιο αίτημα για το οποίο βρέθηκε ουσιαστική λύση», ανέφερε ο Διοικητής του ΓΝ Άγιος Ανδρέας, Ηλίας Θεοδωρόπουλος ευχαριστώντας τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ.

«Από το 2008 τα νοσοκομείο μας ήταν σε δεινή θέση. Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του κ. Καρβέλη, ελήφθησαν αποφάσεις για πλήρη αναδιοργάνωση και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό, όπως επίσης και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας», τόνισε με τη σειρά του ο Αναπληρωτής του ΓΝ Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» Παναγιώτης Δημόπουλος.

Επιπλέον για τα νοσοκομεία τα Αχαΐας εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υγείας οι παρακάτω πιστώσεις:

Π.Γ.Ν.Π.: 3.338.920

- Νέα πεζογέφυρα διασύνδεσης ΠΓΝΠ με το συγκρότημα κτιρίων των κλινικών του Πανεπιστημίου.

-  Μερική ανακαίνιση των χειρουργείων

-  Εκσυγχρονισμός των ΤΕΠ)

Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων:  861800

- Νέα χειρουργεία

Γ. Ν. Αιγίου:  800.000

- Αναβάθμιση ΤΕΠ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις